«Βόμβα» Τζανάκη: Πλασματικός ο αριθμός των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών
40.000-45.000 είναι τα πραγματικά κρούσματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη

Πλασματικό χαρακτήρισε τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η ποιοτική και ποσοτική διαχείριση των διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα των εορτών ήταν κοντά στην πραγματικότητα, ενώ τώρα έχουμε μια πραγματικότητα που λέει ότι δεν ανακαλύπτουμε τουλάχιστον τα μισά ή εν πάσει περιπτώσει έναν μεγάλο αριθμό μολυσμένων ατόμων. Αυτό συμβαίνει γιατί αν κολλήσουν Όμικρον ιδιαίτερα άτομα που έχουν εμβολιαστεί επειδή έχουν πολύ ήπια ή έως καθόλου συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ». 

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι παρά τη μείωση που καταγράφεται στα κρούσματα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν πέφτει, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει. «Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δε γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα», είπε. 

Ο Ν. Τζανάκης τόνισε ότι η πτώση των κρουσμάτων από την εβδομάδα των εορτών με τα 50.000 κρούσματα ήταν η εβδομάδα που αντικατόπτριζε την πραγματικότητα. «Η εκτίμησή μας είναι ότι είναι αυτή τη στιγμή καταγράφονται γύρω στα 40.000-45.000 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα 22.800. Υπολογίζω ότι γύρω στο 50%-60% των κρουσμάτων ανευρίσκουμε με τους ελέγχους»,ανέφερε. Ειδικά δε για τη σημερινή μέρα, εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα κυμανθούν μεταξύ 28.000-35.000. 

Επίσης, πρότεινε τη διάθεση self test σε όλο τον πληθυσμό, προκειμένου να ανιχνεύονται οι πολίτες που έχουν μολυνθεί με τον ιό. «Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε τεστ. Την εβδομάδα των γιορτών που δίνονταν δωρεάν σελφ τεστ, το 80% το έκανε και γι’ αυτό ανιχνεύσαμε τόσα κρούσματα και κόψαμε μαχαίρι τις συρροές».

Πάντως, ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι γύρω στις 20 Ιανουαρίου θα έρθει η «επιπέδωση» της πανδημίας και στο τέλος του μήνα θα αρχίσει και η κάμψη των σκληρών δεικτών, των διασωληνωμένων και των θανάτων. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Όμικρον δεν είναι μια απλή γρίπη, καθώς στην πανεπιστημιακή κλινική της Κρήτης, σε 65 νοσηλείες σε απλές κλίνες το 78% αφορά στη μετάλλαξη Όμικρον, όπως και το 95% των παιδιατρικών εισαγωγών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2024: Πόσο μετράει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο; Μάϊου 
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
foto_education_pencils_molivia.jpg
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ
Το παρακάτω είναι εισήγηση στην εκδήλωση της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου με θέμα «Η διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στο Λύκειο»
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ