κορονοϊός μετάλλαξη Δέλτα
Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξετε

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, είναι γνωστό πως δεν διαφέρουν από αυτά ενός κοινού κρυολογήματος, ωστόσο δύο ακόμη προστίθενται στη λίστα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα. 

Αναλυτικότερα, οι επιστήμονες που συμμετέχουν στη μελέτη συμπτωμάτων του ZOE Covid εξέτασαν δεδομένα από ασθενείς με κορονοϊό και διαπίστωσαν την απώλεια όρεξης και η εμφάνιση εξανθημάτων. 

Όσον αφορά τα δερματικά εξανθήματα χωρίζονται σε δύο τύπους όπου το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα. 

Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών. Αυτό το εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτυπου φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Επιπλέον, καταγράφηκε ένα ακόμη σπάνιο σύμπτωμα, , που παρατηρήθηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, είναι πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής
Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας στον τομέα της Εκπαιδευτικής Πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής