κορονοϊός μετάλλαξη Δέλτα
Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξετε

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, είναι γνωστό πως δεν διαφέρουν από αυτά ενός κοινού κρυολογήματος, ωστόσο δύο ακόμη προστίθενται στη λίστα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα. 

Αναλυτικότερα, οι επιστήμονες που συμμετέχουν στη μελέτη συμπτωμάτων του ZOE Covid εξέτασαν δεδομένα από ασθενείς με κορονοϊό και διαπίστωσαν την απώλεια όρεξης και η εμφάνιση εξανθημάτων. 

Όσον αφορά τα δερματικά εξανθήματα χωρίζονται σε δύο τύπους όπου το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα. 

Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών. Αυτό το εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτυπου φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Επιπλέον, καταγράφηκε ένα ακόμη σπάνιο σύμπτωμα, , που παρατηρήθηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, είναι πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαλατα
Σαλάτα με κοτόπουλο στη σχάρα: Ένα γρήγορο και χορταστικό πιάτο
Ένας συνδυαζμός γεύσης και πρακτικότητας, αποτελώντας ιδανική επιλογή είτε για ένα ελαφρύ γεύμα στο γραφείο είτε ως συνοδευτικό.
Σαλάτα με κοτόπουλο στη σχάρα: Ένα γρήγορο και χορταστικό πιάτο
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ για Βελόπουλο: Εμφανίστηκε πάλι ο «αυτοφωράκιας» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Σκληρό ροκ μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης με φόντο τη σύνθεση σε ΑΔΑΕ και Ταμείο Παρακαταθηκών
ΠΑΣΟΚ για Βελόπουλο: Εμφανίστηκε πάλι ο «αυτοφωράκιας» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Κυριακή Μάλαμα
Κυριακή Μάλαμα για Κέντρα Καινοτομίας: «Ποιο είναι το σχέδιο μετά το Ταμείο Ανάκαμψης;»
Στη Βουλή το μέλλον των 13 δομών: Οι ημερομηνίες λήξης, η υποστελέχωση και τα 5,5 εκατ. ευρώ που «γεννούν» ερωτήματα
Κυριακή Μάλαμα για Κέντρα Καινοτομίας: «Ποιο είναι το σχέδιο μετά το Ταμείο Ανάκαμψης;»