oikonomou
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά αφήνει ο Γιάννης Οικονόμου - «Είναι αναγκαία παρέμβαση όταν βλέπεις την κατάσταση να εξελίσσεται και να διαμορφώνεται με τέτοιον τρόπο»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού νωρίτερα, πριν την Πρωτοχρονιά, αφήνει σε νέες δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που σημειώθηκε «μαύρο» ιστορικό ρεκόρ με 21.657 ημερήσια κρούσματα. Παράλληλα έκανε λόγο για αναγκαία παρέμβαση λόγω της κατάστασης.

«Το μείζον είναι πώς δε θα επιτρέψουμε στην ‘Όμικρον’ να μεταφερθεί από τους νέους ανθρώπους στις μεγαλύτερες ηλικίες προκειμένου να μην ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Πάντοτε χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα νούμερα της πανδημίας όπως αυτή εξελίσσεται», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο Mega, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να ισχύσουν νωρίτερα από το νέο έτος.

Ο ίδιος πάντως, απαντώντας σε ερώτηση για τα σχολεία, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, τόνισε ότι δεν προβλέπεται να ανοίξουν αργότερα.

«Έχουμε αυξημένα κρούσματα. Η αύξηση της διασποράς της ‘Όμικρον’ προκαλεί μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Είναι φυσιολογικό ο αριθμός που θα ακούσουμε να σοκάρει αλλά ήταν κάτι που το περιμέναμε», είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Έχουμε μια μετάλλαξη που μεταδίδεται ιδιαίτερα γρήγορα, δε φαίνεται όμως αυτή η ‘έκρηξη’ κρουσμάτων να αυξάνει τις νοσηλείες και τους θανάτους. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε, χωρίς πανικό», επισήμανε

«Ο αριθμός των κρουσμάτων εκεί που εκτιμάται ότι είναι σήμερα και ενδεχομένως και η πρώτη εικόνα που θα έχουμε αύριο, στη συνεδρίαση που θα έχει η επιτροπή ενδεχομένως να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα. Είναι αναγκαία παρέμβαση όταν βλέπεις την κατάσταση να εξελίσσεται και να διαμορφώνεται με τέτοιον τρόπο», επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου.

Στόχος των μέτρων είναι να μπει ένα φρένο στην υπερμετάδοση της «Όμικρον». «Για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά, φέρνουμε νωρίτερα ίσως τα μέτρα. Είμαστε μπροστά σε μια έκρηξη κρουσμάτων και οφείλουμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά. Έχουν έναν συγκεκριμένο χρονικού ορίζοντα τα μέτρα, δεν είναι επ’ αόριστον», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση