pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
νοσοκόμα, νοσοκομείο, ορός, κορονοϊός

Μία σοβαρή καταγγελία έγινε στον αέρα του Open ενόψει της πρώτης δίκης που θα κρίνει αν η νόσηση από κορονοϊό είναι εργατικό ατύχημα. Ο καταγγέλλων σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» τόνισε πως ενώ ο ίδιος κατέρρεε από τον κορονοϊό του έλεγαν ότι «κοιτάει να αποφύγει τη δουλειά».

«Πέρσι κλήθηκα από τη ναυτιλιακή εταιρεία που εργαζόμουν να πάω σε πλοίο για την επίβλεψη επισκευής. Λίγες μέρες μετά την επιβίβαση στο πλοίο, είχα συμπτώματα, πολύ δυσχέρεια στην αναπνοή μου, και τώρα έχω μία δυσφορία ένα χρόνο μετά γιατί μου έχει αφήσει μόνιμα προβλήματα στους πνεύμονες και τα οποία δεν με αφήνουν να εργαστώ μέχρι τώρα. Ενημέρωσα τον πλοίαρχο και την εταιρεία ότι μου είναι αδύνατο να πάρω αναπνοή. Αντιμετώπισα ένα παράλογο συμβάν, η εταιρεία φοβήθηκε μη τυχόν και το πλοίο μπει σε καραντίνα και χάσει τα ναύλα του και η εταιρεία με αντιμετώπισε απάνθρωπα».

«Δυστυχώς δεν είχα την κατάλληλη περίθαλψη. Η εταιρεία φοβήθηκε μη χάσει χρήμα. Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι παρά τις εκκλήσεις και του καπετάνιου», ανέφερε.

«Ο μοναδικός άνθρωπος που με βοήθησε ήταν η σύζυγός μου, τριών μηνών έγκυος η οποία σε συνεννόηση με τον γιατρό μου με βοήθησαν», ανέφερε ο καταγγέλλων.

«Το πλοίο δεν είχε τα απαιτούμενα φάρμακα για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση ή κάποιο άλλο ζήτημα. Αποβιβάστηκα 14 μέρες μετά από τη στιγμή που ενημέρωσα ότι είχα κολλήσει κορονοϊό. Τελικά, με κατέβασαν στο Τζιμπουντί, μου έβγαλαν εισιτήρια να πάω Τουρκία μέσω Κατάρ. Στην Τουρκία με παράτησαν και προσπαθούσα να καλυφθούν μέσω του δικηγόρου της εταιρείας», συμπλήρωσε.

Καρούζος: Στις 18 Ιανουαρίου η δίκη

Στην ίδια εκπομπή, ο Εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος, ανέφερε πως στις 18 Ιανουαρίου διεξάγεται η πρώτη δίκη κατά την οποία θα κριθεί, αν η επιδείνωση της υγείας εργαζόμενου λόγω covid-19 συνιστά εργατικό ατύχημα, η παράλειψη του εργοδότη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα». Σημείωσε πως είναι ευθύνη εργοδότη αν δεν λάβει μέτρα και κολλήσουν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Καρούζος τόνισε πως «νοσούν με covid και τους δίνουν άδεια αναψυχής». «Όταν νόσησε ο καταγγέλλων κόλλησε και το υπόλοιπο πλήρωμα», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε ακόμα στο ethnos.gr

Τουρκία: Σάλος με βίντεο που καθηγητής χτυπά άγρια μαθητή

Χριστούγεννα: Μαγειρέματα με πνεύμα γιορτινό

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές 2022: Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και υποψηφίους
Ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική...
Πανελλαδικές 2022: Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και υποψηφίους
Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής
Από ποιο Πανεπιστήμιο λαμβάνουν οι νέοι εκπαιδευτικοί εξ αποστάσεως Πιστοποιητικό στην Ειδική Αγωγή που αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ
Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής
Κοινωνικός Τουρισμός: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022- Πού μπορείτε να κάνετε έως 10 ημέρες δωρεάν διακοπές
Κοινωνικός Τουρισμός: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι