Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου
Το εορτολόγιο σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και τα πιο σημαντικά γεγονότα

Σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έχουν την ονομαστική τους εορτή η  Αναστασία, ο Χρυσόγονος και η Χρυσόγονη.

Γεγονότα

1882 : Ο Τόμας Έντισον στολίζει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπιόνια.

1927 :  Στην Ελλάδα, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, ζητώντας την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων).

1953 :  Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος συναντάται με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Ίντεν, στη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για το Κυπριακό. Υπάρχει διάσταση απόψεων, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του τελευταίου ότι για τη βρετανική κυβέρνηση «δεν υφίσταται Κυπριακό ζήτημα, ούτε εις το παρόν, ούτε εις το μέλλον».

1963 :  Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «Λακωνία», συμφερόντων Γουλανδρή, πιάνει φωτιά και βυθίζεται δύο ημέρες αργότερα στα ανοιχτά των νησιών Μαδέρα στον Ατλαντικό, προκαλώντας το θάνατο 128 ατόμων.

1978 : Δια νόμου επιβάλλεται η χρήση μιας και μοναδικής ελληνικής σημαίας, αυτή της θαλάσσης, με 9 ρίγες, για όλες τις χρήσεις.

1989 : Έπειτα από μία εβδομάδα αιματηρών διαδηλώσεων, ο Ίον Ιλιέσκου αναλαμβάνει την Προεδρία της Ρουμανίας, θέτοντας τέλος στο κομμουνιστικό καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου.

2013 :  Ξεπερνά τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάζεται και καταναλώνεται στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

 

Γεννήσεις

244 : Διοκλητιανός, ρωμαίος αυτοκράτορας. (Θαν. 3/12/311)

1882 :  Ευγένιος Ευγενίδης, έλληνας εφοπλιστής και φιλάνθρωπος. (Θαν. 22/4/1954)

1915 : Νίκος Μπελογιάννης, έλληνας κομμουνιστής ηγέτης. (Θαν. 30/3/1952)

Θάνατοι

1944 :  Ελένη Παπαδάκη, Ελληνίδα ηθοποιός (Γεν. 4/11/1903)

1989 :  Σάμιουελ Μπέκετ, ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1969. («Περιμένοντας τον Γκοντό») (Γεν. 13/4/1906)

2002 : Τζο Στράμερ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τζον Γκρέιαμ Μέλορ, άγγλος ρόκερ, ιδρυτής των Clash και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του βρετανικού πανκ. (Γεν. 21/8/1952)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Λύσεις για τη στέγαση των αναπληρωτών - Διπλή επιδότηση ενοικίου και αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων
Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, η Υπουργός προέκρινε τη λύση της διπλής...
Σοφία Ζαχαράκη: Λύσεις για τη στέγαση των αναπληρωτών - Διπλή επιδότηση ενοικίου και αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη για φοιτητική στέγη: 8.500 νέες κλίνες και σύγχρονες εστίες σε όλη την Ελλάδα
Η Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την προσθήκη 8.500 νέων κλινών μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ και την ίδρυση εστίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μέχρι το 2027
Σοφία Ζαχαράκη για φοιτητική στέγη: 8.500 νέες κλίνες και σύγχρονες εστίες σε όλη την Ελλάδα