Νίκος Σαμπάνης: Στο Συνηγόρου του Πολίτη η έρευνα για το θάνατό του
Υπό την εποπτεία του Συνήγορου του Πολίτη η πειθαρχική διερεύνηση της ΕΛΑΣ - «Δεν εμπιστευόμαστε την ΕΛΑΣ. Θα πάμε την υπόθεση μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Θ. Καμπαγιάννης

Υπό την εποπτεία του Συνήγορου του Πολίτη, θα είναι η έρευνα για τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, με τον συνήγορο της οικογένειας του θύματος, Θανάση Καμπαγιάννη, να τονίζει «δεν εμπιστευόμαστε την ΕΛΑΣ».

Οι γονείς του 18χρονου, Γιάννης Σαμπάνης και Μαρία Πάσσιου, μαζί με τη σύντροφο και τα παιδιά του Νίκου, προσήλθαν σήμερα στα γραφεία του Συνήγορου του Πολίτη και κατέθεσαν μαζί με τους συνηγόρους τους, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη, έγγραφη καταγγελία στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, αναφορικά με την ερευνώμενη ανθρωποκτονία του 18χρονου Νίκου από επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Πέραμα, στις 23 Οκτωβρίου.

Η πειθαρχική έρευνα της ΕΛΑΣ θα είναι πλέον υπό την εποπτεία του Συνήγορου του Πολίτη.

Εξερχόμενος από τα γραφεία του Συνήγορου του Πολίτη, ο συνήγορος της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη δήλωσε πως «ζητάμε δικαιοσύνη για τον Νίκο, που δολοφονήθηκε στο Πέραμα από σφαίρες αστυνομικών. Δεν εμπιστευόμαστε την πειθαρχική διερεύνηση της Ελληνικής Αστυνομίας και γι’ αυτό ήρθαμε εδώ για να τελεί η πειθαρχική διερεύνηση υπό την εποπτεία του Συνηγόρου του Πολίτη και του Μηχανισμού».

Συμπλήρωσε ότι «πλέον ο Συνήγορος, θα εποπτεύει την πειθαρχική διαδικασία, θα λαμβάνει έγγραφα, θα κάνει τις δικές του ενέργειες στις οποίες θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε κι εμείς».

Αναλυτικά:

Σήμερα, έξω από τον Συνήγορο του Πολίτη:

«Η οικογένεια Σαμπάνη ήρθε σήμερα με τους δικηγόρους της στον Συνήγορο του Πολίτη για να καταθέσει καταγγελία με την ιδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας. Έχουμε πει ότι ζητάμε δικαιοσύνη για τον Νίκο, που δολοφονήθηκε στο Πέραμα από σφαίρες αστυνομικών. Δεν εμπιστευόμαστε την πειθαρχική διερεύνηση της Ελληνικής Αστυνομίας και γι’ αυτό ήρθαμε εδώ για να τελεί η πειθαρχική διερεύνηση υπό την εποπτεία του Συνηγόρου του Πολίτη και του Μηχανισμού. Πλέον, μετά τη σημερινή μας κίνηση, ο Συνήγορος θα εποπτεύει την πειθαρχική διαδικασία, θα λαμβάνει έγγραφα, θα κάνει τις δικές του ενέργειες στις οποίες θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε κι εμείς.

Ζητάμε δικαιοσύνη. Η αστυνομία το ξέρουμε ήδη ότι λειτουργεί με τρόπο που απαλλάσσει τους αστυνομικούς και υιοθετεί τους αστυνομικούς ισχυρισμούς. Παρότι υπάρχουν ανακριτικές παραγγελίες προκειμένου να πάρουμε φωτογραφίες της σορού του Νίκου που ελήφθησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, η ΔΕΕ εδώ και 12 μέρες δεν τις προωθεί στην ανακρίτρια. Ακόμα και σ’ αυτό το στοιχειώδες, δεν μας δίνουν δηλαδή τις φωτογραφίες της σορού του Νίκου.
Δεν εμπιστευόμαστε την ΕΛΑΣ. Θα πάμε την υπόθεση μέχρι το τέλος. Μέχρι να πάρουμε δικαιοσύνη για τον Νίκο».

Δείτε την ανάρτηση:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα