Πέραμα - Επιμένει ο υπαστυνόμος της ΔΙΑΣ: Μάς εμβόλισαν, τραυματιστήκαμε, πυροβολήσαμε
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS
«Μάς επιτέθηκαν και πυροβολήσαμε», ισχυρίζεται ο υπαστυνόμος της ΔΙΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα - «Σταματήσαμε το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχειρήσαμε να διαφύγουμε», υποστηρίζει ο 14χρονος οδηγός

Στο αφήγημα περί επίθεσης του 14χρονου οδηγού του κλεμμένου οχήματος σε βάρος των αστυνομικών της ΔΙΑΣ επιμένει ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του για το θάνατο του 18χρονου Ρομά στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπαστυνόμος ισχυρίζεται σε υπόμνημά του ότι το όχημα εμβόλισε μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες, παρά το ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται οι αστυνομικοί να διαβιβάζουν ότι δεν τραυματίστηκε κανείς τους.

Από την πλευρά του, ο 14χρονος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε οι τρεις επιχείρησαν να διαφύγουν.

Σε μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε περίπου από τις 9 το πρωί, απολογήθηκαν οι έξι από τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη.

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε και ο 14χρονος, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα.

Ο 14χρονος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί.

Οι επτά αστυνομικοί όπως και ο 14χρονος αναμένεται να απολογηθούν και στον εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να ανακοινώσουν την απόφασή τους.

Τι αναφέρει ο υπαστυνόμος στο απολογητικό του υπόμνημα

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003, ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Αναφέρει ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντας να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ελμεπα
ΕΛΜΕΠΑ: Το ΤΕΕ ζητά άμεση αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των σχολών Μηχανικών
Tο θέμα αυτό αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» για το Ίδρυμα καθώς εκκρεμούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής Μηχανικών που...
ΕΛΜΕΠΑ: Το ΤΕΕ ζητά άμεση αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των σχολών Μηχανικών