Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS
«Μάς επιτέθηκαν και πυροβολήσαμε», ισχυρίζεται ο υπαστυνόμος της ΔΙΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα - «Σταματήσαμε το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχειρήσαμε να διαφύγουμε», υποστηρίζει ο 14χρονος οδηγός

Στο αφήγημα περί επίθεσης του 14χρονου οδηγού του κλεμμένου οχήματος σε βάρος των αστυνομικών της ΔΙΑΣ επιμένει ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του για το θάνατο του 18χρονου Ρομά στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπαστυνόμος ισχυρίζεται σε υπόμνημά του ότι το όχημα εμβόλισε μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες, παρά το ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται οι αστυνομικοί να διαβιβάζουν ότι δεν τραυματίστηκε κανείς τους.

Από την πλευρά του, ο 14χρονος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε οι τρεις επιχείρησαν να διαφύγουν.

Σε μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε περίπου από τις 9 το πρωί, απολογήθηκαν οι έξι από τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη.

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε και ο 14χρονος, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα.

Ο 14χρονος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί.

Οι επτά αστυνομικοί όπως και ο 14χρονος αναμένεται να απολογηθούν και στον εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να ανακοινώσουν την απόφασή τους.

Τι αναφέρει ο υπαστυνόμος στο απολογητικό του υπόμνημα

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003, ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Αναφέρει ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντας να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα