diki pseutogiatrou
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Η μητέρα θύματος προσπάθησε να λιντσάρει τον κατηγορούμενο - «Μου έλεγε ότι θα ο καρκίνος θα ξεραίνονταν» κατέθεσε γυναίκα, θύμα του «Dr Kontos»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις συγγενών των θυμάτων και πρώην καρκινοπαθών στη δίκη του «Δόκτωρα Κόντου», ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. «Ήθελε να με σκοτώσει», κατέθεσε πρώην καρκινοπαθής ενώ η μητέρα ενός θύματος κατέρρευσε από την ψυχολογική φόρτιση καθώς προσπάθησε να του επιτεθεί.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, υπήρξε συγκλονιστική η στιγμή της κραυγής της μητέρας ενός εκ των θυμάτων που πέθανε παραδομένη στις «πρωτοποριακές» εναλλακτικές «μεθόδους» του «Dr Kontos». Η μητέρα ξέσπασε βλέποντας τον κατηγορούμενο να αποχωρεί από το δικαστήριο. Άρχισε να φωνάζει «αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι», ενώ επιχείρησε να τον λιντσάρει και στη συνέχεια από την φόρτιση κατέρρευσε, φωνάζοντας «ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου».

«Αντίκρισα τον δολοφόνο του παιδιού μου. Αυτός ο δολοφόνος την "έφαγε" για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε, δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο Θεό αυτό του σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια να μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες», είπε η μητέρα μετά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Με την δική του θεραπεία ο καρκίνος θα «ξεραινόταν»

Στο δικαστήριο κατέθεσε γυναίκα που νόσησε το 2017 από καρκίνο του μαστού και γνώρισε τον «Dr Kontos» από φίλη της, ασθενή, που εμπιστεύθηκε τις «θεραπείες» του και έχασε, τελικά, την ζωή της. Ο κατηγορούμενος, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, την προέτρεψε να μην κάνει τις χημειοθεραπείες που συνέστησαν οι γιατροί, αλλά να ακολουθήσει τη δική του «εναλλακτική θεραπεία» με βότανα από το Πήλιο, βιταμίνες, αποστάγματα μέσα σε χυμούς και ενέσεις αρτεμισινίνης». 

Όταν η ίδια πήγε σε συγκεκριμένο κατάστημα με βότανα στο Πήλιο για να προμηθευτεί την δήθεν αγωγή που της πρότεινε ο κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης της είπε: «Είστε τυχερή, πέσατε σε γιατρουδάρα».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα ο κατηγορούμενος της εξέφραζε τη βεβαιότητα πως με την δική του θεραπεία ο καρκίνος θα «ξεραινόταν», ενώ ήταν εντελώς αρνητικός με το ενδεχόμενο η ίδια να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, όπως της ζητούσαν οι γιατροί της.

Η μάρτυρας, κατάλαβε πως πρέπει να εγκαταλείψει τον δήθεν διακεκριμένο επιστήμονα, αφού προηγουμένως οι πρακτικές του την άφησαν εκτεθειμένη στην επιθετική μορφή του καρκίνου: «Έκανα εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθώ άμεσα καθώς είχα μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες. Έκανα 17 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες που με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός» .

Σε δήλωσή του ο Στέλιος Σούρλας, συνήγορος της μάρτυρος, ανέφερε: «Αυτά τα οποία η μάρτυρας είπε ήταν με πόνο ψυχής. Ζητά δικαίωση. Αν συνέχιζε να ακολουθεί τις οδηγίες του σήμερα θα ήταν πεθαμένη».

«Ήθελε να με δολοφονήσει»

«Ο σύζυγος μου παρόλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο (τον κατηγορούμενο). Παρά τις άθλιες εξετάσεις. Εκείνος του απαντούσε: «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Ο κύριος από δω πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιο Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας λέγε σας φέρνω την ευλογία του θεού. Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ. Τον έψαχνα αλλά δεν απαντούσε. Τελείωναν τα σκευάσματα. Πήγα για εξετάσεις και βρήκαν μετάσταση τους λεμφαδένες. Έπρεπε να κάνω μεγάλο χειρουργείο. Ο σύζυγός μου τον βρήκε στο τηλέφωνο και του είπε ότι ήταν στην εντατική εξ αιτίας ενός τροχαίου και γι’ αυτό δεν απαντούσε. Μας είπε να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση. Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις».

Από την πλευρά της η ίδια μάρτυρας ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει. Είπε όχι στις χημειοθεραπείες όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος είναι ψυχρός δολοφόνος δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο
Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού τα οποία επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40...
ΗΠΑ: Με όπλα θα είναι πλέον οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία Τενεσί μετά από τη σφαγή σε σχολείο