Σχολεία - Κορονοϊός: 10.719 κρούσματα σε παιδιά την τελευταία εβδομάδα
10.719 τα κρούσματα των παιδιών ηλικίας 4 έως 18 ετών - Δεν καταγράφηκε αύξηση στα κρούσματα στα σχολεία

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.719, αποτελώντας το 24% στο σύνολο των κρουσμάτων.

Σημαντικό προς αναφορά είναι πως δεν καταγράφηκε αύξηση στα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Αναλυτικά το ποσοστό κρουσμάτων ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2021-11-28

Δείτε το διάγραμμα:

krousmata_koronoiou_paidia

Τσίπρας: Στο πρώτο κρούσμα να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες

«Το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία, κατά την τριτολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές», τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αραίωση των τμημάτων. «Τα σχολεία όμως δύο χρόνια έκλειναν όπως άνοιγαν. Στην πιο δύσκολη χρονιά αποφασίσατε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη, έχετε εγκληματική ευθύνη», είπε, προσθέτοντας ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «αντί να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1%, δηλαδή να μην κλείνει ποτέ» κάτι που, όπως είπε «μετατρέπει τα σχολεία χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα»«το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν».

Κορονοϊός: Γονείς πληρώνουν 100-150 ευρώ/εβδομάδα για τα δωρεάν τεστ

*Δωρεάν παρέχονται (θεωρητικά) τα τεστ για τον κορονοϊό στα σχολεία, αλλά όταν πρόκειται για περιοχές όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές ή συνεργεία του ΕΟΔΥ, οι γονείς αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, όπως συμβαίνει σε Λευκάδα, Β.Κέρκυρα, και αλλού.

Οι γονείς παιδιών που αποτελούν «στενές επαφές» επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 αναγκάζονται να πληρώνουν 100 και 150 ευρώ τη βδομάδα για τα τεστ των παιδιών τους, όταν ζουν σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές ή συνεργεία του ΕΟΔΥ που να διενεργούν διαγνωστικούς ελέγχους!

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός καταγγέλει η ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι τα διαγνωστικά τεστ θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν σε όλους.

Για λόγους ισονομίας η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει πως όλα τα παιδιά που είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test στον τόπο που διαμένουν και βρίσκεται το σχολείο τους, ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια ή να μετακινούνται μακριά προκειμένου να επισκεφτούν δημόσια δομή υγείας.

Κορονοϊός - Καπραβέλος: Να κλείσουν τα σχολεία για μικρό διάστημα

«Δραστικά μέτρα χρειάζονται. Μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και μη. Στα γήπεδα έλεγχος, και όχι συνωστισμός, τα σχολεία να κλείσουν για μικρό διάστημα». Αυτό σημειώνει για πολλοστή φορά ο συντονιστής - διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

«Επιπλέον θα πρότεινα την επέκταση της υποχρεωτικότητας, για παράδειγμα στο δημόσιο. Η νέα μετάλλαξη είναι υπερμεταδοτική πρέπει να μας βρει έτοιμους και προετοιμασμένους αλλιώς θα μιλάμε για μία ακόμη ανθρώπινη τραγωδία», ανέφερε ακόμα, μιλώντας στο Live News του Mega.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας