Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Ζήτησα από την επιτροπή εμβολιασμών αν μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά την τρίτη δόση ακόμα και στους 4 μήνες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο «τραπέζι» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών «έπεσε» η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την τρίτη δόση στους 4 μήνες αντί για τους 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Ζήτησα από την επιτροπή εμβολιασμών αν μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά την τρίτη δόση ακόμα και στους 4 μήνες», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Πρόστιμο 100 ευρώ: «Στην Αυστρία είναι 7.000 ευρώ»

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε από το βήμα της Βουλής ότι είναι ένα αναγκαίο μέτρο, καθώς «αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας». «Η πρωτοβουλία δεν εκδηλώνεται σε ουδέτερο χρόνο, αλλά έρχεται ενόψει της ανησυχητικής μετάλλαξης Όμικρον και με επίκεντρο μια συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Πρόκειται για επιλογή επίκαιρη και στοχευμένη».

Ως προς το ύψος του προστίμου, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «μόνο το πρόστιμο προσδίδει στη ρύθμιση υποχρεωτικό χαρακτήριζα. Δεν αποτελεί παρά ένα αντίτιμο υγείας για τα νοσοκομεία που δοκιμάζουν. Μια τελευταία ώθηση για όσους δεν εμβολιάζονται. Είναι πολύ εύκολο να μην καταβάλλει κανείς το πρόστιμο: Αρκεί να εμβολιαστεί. Και είναι πολύ μακριά το ύψος του σε σχέση με τα 7.000 ευρώ πρόστιμο που ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία ή τα 1.000 ευρώ που ισχύουν στην Ιταλία για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό».

«Με απασχόλησε πολύ η απόφαση αυτή, με βασάνισε ως βαθιά φιλελεύθερο πολιτικό. (…) Όμως εξ αρχής τόνισα πως νιώθω βαρύτερη την ευθύνη για το κοινό καλό, όπως για το καλό όσων οι ίδιοι δεν το συνειδητοποιούν. Έτσι, αντίθετα με κάποιους που άλλοτε αναλάμβαναν το ρίσκο να διασπούν το υγειονομικό μέτωπο, αναλαμβάνω το δικό μου να αποδειχθώ πρόσκαιρα αυστηρός, αλλά υγειονομικά σωστός. Ακούω τις ενστάσεις και τις εύλογες απορίες των πολιτών» επισήμανε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η ηλικιακή κατηγορία 60 και πάνω, είναι αυτή που κινδυνεύει αναντίρρητα περισσότερο. «Καθώς μένουν απροστάτευτοι, πολιορκούν το ΕΣΥ στερώντας θεραπεία από χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας με σοβαρές ασθένειες». Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τώρα, είπε πως η απειλή είναι μεγαλύτερη λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: «Υπό πίεση ο Ανδρουλάκης» απαντούν στελέχη κοντά στον Τσίπρα
Σκληραίνει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, με αιχμές, προσωπικές επιθέσεις και...
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: «Υπό πίεση ο Ανδρουλάκης» απαντούν στελέχη κοντά στον Τσίπρα
Γιώργος Σιακαντάρης
Ο Γ. Σιακαντάρης απαντά στον Κ. Βαξεβάνη: «Τόση εμπάθεια;» – Η κόντρα για το μανιφέστο Τσίπρα
Ο Γ. Σιακαντάρης απαντά στον Κ. Βαξεβάνη για το μανιφέστο Τσίπρα: «Τόση εμπάθεια;»
Ο Γ. Σιακαντάρης απαντά στον Κ. Βαξεβάνη: «Τόση εμπάθεια;» – Η κόντρα για το μανιφέστο Τσίπρα
καιρός βροχές
Καιρός: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και βροχές – Πού θα «χτυπήσει» η αστάθεια τις επόμενες ημέρες
Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και βροχές – Πού θα «χτυπήσει» η αστάθεια τις επόμενες ημέρες