Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Ζήτησα από την επιτροπή εμβολιασμών αν μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά την τρίτη δόση ακόμα και στους 4 μήνες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο «τραπέζι» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών «έπεσε» η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την τρίτη δόση στους 4 μήνες αντί για τους 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Ζήτησα από την επιτροπή εμβολιασμών αν μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά την τρίτη δόση ακόμα και στους 4 μήνες», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Πρόστιμο 100 ευρώ: «Στην Αυστρία είναι 7.000 ευρώ»

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε από το βήμα της Βουλής ότι είναι ένα αναγκαίο μέτρο, καθώς «αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας». «Η πρωτοβουλία δεν εκδηλώνεται σε ουδέτερο χρόνο, αλλά έρχεται ενόψει της ανησυχητικής μετάλλαξης Όμικρον και με επίκεντρο μια συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Πρόκειται για επιλογή επίκαιρη και στοχευμένη».

Ως προς το ύψος του προστίμου, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «μόνο το πρόστιμο προσδίδει στη ρύθμιση υποχρεωτικό χαρακτήριζα. Δεν αποτελεί παρά ένα αντίτιμο υγείας για τα νοσοκομεία που δοκιμάζουν. Μια τελευταία ώθηση για όσους δεν εμβολιάζονται. Είναι πολύ εύκολο να μην καταβάλλει κανείς το πρόστιμο: Αρκεί να εμβολιαστεί. Και είναι πολύ μακριά το ύψος του σε σχέση με τα 7.000 ευρώ πρόστιμο που ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία ή τα 1.000 ευρώ που ισχύουν στην Ιταλία για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό».

«Με απασχόλησε πολύ η απόφαση αυτή, με βασάνισε ως βαθιά φιλελεύθερο πολιτικό. (…) Όμως εξ αρχής τόνισα πως νιώθω βαρύτερη την ευθύνη για το κοινό καλό, όπως για το καλό όσων οι ίδιοι δεν το συνειδητοποιούν. Έτσι, αντίθετα με κάποιους που άλλοτε αναλάμβαναν το ρίσκο να διασπούν το υγειονομικό μέτωπο, αναλαμβάνω το δικό μου να αποδειχθώ πρόσκαιρα αυστηρός, αλλά υγειονομικά σωστός. Ακούω τις ενστάσεις και τις εύλογες απορίες των πολιτών» επισήμανε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η ηλικιακή κατηγορία 60 και πάνω, είναι αυτή που κινδυνεύει αναντίρρητα περισσότερο. «Καθώς μένουν απροστάτευτοι, πολιορκούν το ΕΣΥ στερώντας θεραπεία από χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας με σοβαρές ασθένειες». Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τώρα, είπε πως η απειλή είναι μεγαλύτερη λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κρούσματα αττική ερμού
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
Δραματική αύξηση έως και 60% σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική, από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη του ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
eody test koronoios
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον - Δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς...
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Αναλυτικά οι αυξήσεις που περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
sxoleia koronoios
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)
Αναλυτικά το ΦΕΚ για το τι ισχύει μέχρι 31 Ιανουαρίου σε σχολεία, ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)