Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Ζήτησα από την επιτροπή εμβολιασμών αν μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά την τρίτη δόση ακόμα και στους 4 μήνες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο «τραπέζι» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών «έπεσε» η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την τρίτη δόση στους 4 μήνες αντί για τους 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Ζήτησα από την επιτροπή εμβολιασμών αν μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά την τρίτη δόση ακόμα και στους 4 μήνες», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Πρόστιμο 100 ευρώ: «Στην Αυστρία είναι 7.000 ευρώ»

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε από το βήμα της Βουλής ότι είναι ένα αναγκαίο μέτρο, καθώς «αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας». «Η πρωτοβουλία δεν εκδηλώνεται σε ουδέτερο χρόνο, αλλά έρχεται ενόψει της ανησυχητικής μετάλλαξης Όμικρον και με επίκεντρο μια συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Πρόκειται για επιλογή επίκαιρη και στοχευμένη».

Ως προς το ύψος του προστίμου, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «μόνο το πρόστιμο προσδίδει στη ρύθμιση υποχρεωτικό χαρακτήριζα. Δεν αποτελεί παρά ένα αντίτιμο υγείας για τα νοσοκομεία που δοκιμάζουν. Μια τελευταία ώθηση για όσους δεν εμβολιάζονται. Είναι πολύ εύκολο να μην καταβάλλει κανείς το πρόστιμο: Αρκεί να εμβολιαστεί. Και είναι πολύ μακριά το ύψος του σε σχέση με τα 7.000 ευρώ πρόστιμο που ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία ή τα 1.000 ευρώ που ισχύουν στην Ιταλία για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό».

«Με απασχόλησε πολύ η απόφαση αυτή, με βασάνισε ως βαθιά φιλελεύθερο πολιτικό. (…) Όμως εξ αρχής τόνισα πως νιώθω βαρύτερη την ευθύνη για το κοινό καλό, όπως για το καλό όσων οι ίδιοι δεν το συνειδητοποιούν. Έτσι, αντίθετα με κάποιους που άλλοτε αναλάμβαναν το ρίσκο να διασπούν το υγειονομικό μέτωπο, αναλαμβάνω το δικό μου να αποδειχθώ πρόσκαιρα αυστηρός, αλλά υγειονομικά σωστός. Ακούω τις ενστάσεις και τις εύλογες απορίες των πολιτών» επισήμανε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η ηλικιακή κατηγορία 60 και πάνω, είναι αυτή που κινδυνεύει αναντίρρητα περισσότερο. «Καθώς μένουν απροστάτευτοι, πολιορκούν το ΕΣΥ στερώντας θεραπεία από χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας με σοβαρές ασθένειες». Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τώρα, είπε πως η απειλή είναι μεγαλύτερη λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος
Πριμοδοτείται και πάλι μια νέα αυταπάτη παρόμοια με αυτές των οποίων τα αποκαίδια μύρισαν γενιές και γενιές μαθητών
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος