plimmires-patra
Εικόνες καταστροφής καταγράφονται στην Πάτρα - Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Πρέβεζα - Η κακοκαιρία έβγαλε τις βάρκες στον δρόμο στο Μεσολόγγι - Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες έπληξαν βαριά αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο παραλιακός δρόμος Πατρών-Πύργου «πνίγηκε» κάτω από το νερό της θάλασσας που λόγω της κακοκαιρίας βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά. Τις τελευταίες μέρες η Δυτική Πελοπόννησος έχει πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έβγαλαν τη θάλασσα στο δρόμο, με τη στάθμη του νερού να ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο.

Από την πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της έχει βυθιστεί κάτω από το νερό και τα φερτά υλικά, ενώ πολλά καταστήματα και σπίτια της περιοχής έχουν πλημμυρίσει.

Συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να ανοίξουν αυλάκια ώστε να απομακρυνθεί το νερό.

 

Ένα ζευγάρι απεγκλώβισαν από αυτοκίνητο εργαζόμενοι του δήμου στην περιοχή του Ρίου. Σύμφωνα με τον δήμο, εργαζόμενοι εντόπισαν το αυτοκίνητο στον παραλιακό δρόμο του Ρίου, όπου είχε παγιδευτεί από τα νερά.

Εν τω μεταξύ, εκτός από τις παραλιακές περιοχές των Ιτεών και του Ακταίου, προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας καταγράφονται και στις περιοχές του Ρίου, των Αραχωβιτίκων και της πλαζ της Αγυιάς.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου Πατρέων πραγματοποιούν συνεχώς εργασίες, ανοίγοντας αυλάκια, ώστε να βρει τρόπο διαφυγής το νερό και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ενώ μηχανήματα εξακολουθούν να καθαρίζουν τους δρόμους.

Πρέβεζα: Σοβαρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την Πρέβεζα. Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στο εθνικό δίκτυο και σε επαρχιακές οδούς σύμφωνα με το prevezanews.gr.

Λίγο πριν το μεσημέρι χθες (29.11) σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην Εθνική Οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας στο ύψος της Καστροσυκιάς με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Η θάλασσα στην ακτογραμμή της Πρέβεζας έφτασε έως τον δρόμο.

Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε μία ταβέρνα, όπου ξηλώθηκαν πέργκολες, έσπασαν τραπεζοκαθίσματα, ξεριζώθηκαν δύο μεγάλα δέντρα, ενώ η σκεπή από το αίθριο βρέθηκε 200 μέτρα μακριά.

Μεσολόγγι: Οι βάρκες βγήκαν στον δρόμο

Το βράδυ της Δευτέρας, από τα ορμητικά νερά και τους θυελλώδεις ανέμους, αρκετές βάρκες βγήκαν στη στεριά.

mesologgi-barkes-kakokairia.png

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σήμερα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥφθάνουν στα πελάγη τοπικά στα 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά τα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση αργότερα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα δρομολόγια για νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το πρωϊνό δρομολόγιο του «blue star delos» στις 7:25 για Πάρο, Νάξο , Ίο, Θήρα και στις 7:30 του blue star paros για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Από τη Ραφήνα δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο για Κέα.

Χθες βράδυ, επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για Ηράκλειο και Χανιά.

Κλειστή είναι σήμερα η γραμμή Καβάλα-Πρίνου Θάσου, ενώ στην Κέρκυρα τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ηγουμενίτσα Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Άρτα: Στο κενό πτέρυγα δημοτικού σχολείου

Ο λόγος για πτέρυγα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, μετά την υποχώρηση του στηθαίου στήριξης, η οποία, σύμφωνα με το Δήμο, οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με απόφαση του Δήμου Αρταίων και ύστερα από σχετική συνεννόηση με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, αποφασίστηκε από αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, να παραμείνουν κλειστά το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο τοιχίο ώστε να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

arta sxoleio 2

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων από το πρωί ο εργολάβος θα βρίσκεται στο σημείο, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, και θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.

Τα μαθήματα το διάστημα αυτό θα γίνουν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, κατόπιν ενημέρωσης των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες.

«Η καθίζηση του εδάφους στο πίσω μέρος του σχολείου είναι πρόβλημα τουλάχιστον πέντε ετών… Και βεβαίως, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες, τα έγγραφα των εκάστοτε διευθυντών του σχολείου, ποτέ δεν τέθηκε θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο», σχολιάζει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων, Τζένη Ταπραντζή.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές της Δυτική Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, καθώς έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Από χθες το βράδυ έως τα ξημερώματα πυκνό χιόνι έπεφτε σε Νυμφαίο, Πισοδέρι, Κοτύλη Καστοριάς, στη Σαμαρίνα Γρεβενών, καθώς και στο Σέλι Ημαθίας και το Μέτσοβο.

Στα λεύκα ντύθηκαν και τα ορεινά των Τρικάλων, όπου από τη Δευτέρα η θερμοκρασία έχει σημειώσει αισθητή πτώση.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr τα χιόνια έχουν φτάσει σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ «το έχει στρώσει» στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Από τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα