Παραλλαγή Όμικρον: Η πρώτη «εικόνα» που δείχνει τις μεταλλάξεις της σε σχέση με τη Δέλτα
Τι υποστηρίζουν οι ερευνητές στη Ρώμη που δημιούργησαν τη νέα «εικόνα» της μετάλλαξης Όμικρον

Η νέα παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 έχει πολλές περισσότερες μεταλλάξεις σε σύγκριση με τη Δέλτα, σύμφωνα με την πρώτη «εικόνα» του νέου αυτού στελέχους που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

Το παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesu στη Ρώμη δημιούργησε και δημοσίευσε την τρισδιάστατη εικόνα.

Στην εικόνα, η οποία μοιάζει με χάρτη, «μπορούμε να δούμε καθαρά ότι η παραλλαγή Όμικρον παρουσιάζει πολλές περισσότερες μεταλλάξεις από την παραλλαγή Δέλτα, συγκεντρωμένες κυρίως σε μια περιοχή της πρωτεΐνης που αλληλοεπιδρά με τα ανθρώπινα κύτταρα», δήλωσε η ερευνητική ομάδα του νοσοκομείου την Κυριακή.

«Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυτές οι μεταλλάξεις είναι πιο επικίνδυνες, απλώς ότι ο ιός έχει προσαρμοστεί περαιτέρω στο ανθρώπινο είδος, δημιουργώντας μία ακόμα παραλλαγή» υποστηρίζουν οι ερευνητές.

«Άλλες μελέτες θα αποκαλύψουν εάν η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι τελικά ουδέτερη, λιγότερο επικίνδυνη ή περισσότερο επικίνδυνη», προσθέτουν.

Η ερευνητική ομάδα έδωσε έμφαση στην αναζήτηση μεταλλάξεων «στην τρισδιάστατη δομή της πρωτεϊνης ακίδας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κλαούντια Αλτέρι, καθηγήτρια Κλινικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και ερευνήτρια στο Bambino Gesu.

Η εικόνα προέκυψε μετά από τη μελέτη των δεδομένων που έχει στη διάθεσή της η επιστημονική κοινότητα για την αλληλούχιση αυτής της νέας παραλλαγής, τα οποία προέρχονται κυρίως από την Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ.

«Αυτή η εικόνα περιγράφει τις μεταλλάξεις της Όμικρον αλλά δεν προσδιορίζει τον ρόλο της… Τώρα είναι σημαντικό να καθορίσουμε μέσω εργαστηριακών πειραμάτων εάν ο συνδυασμός αυτών των μεταλλάξεων μπορεί να έχει αντίκτυπο στη μεταδοτικότητα ή την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, για παράδειγμα», επισήμανε η Κλαούντια Αλτέρι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας