Ανοιχτό άφησε η Μίνα Γκάγκα το ενδεχόμενο για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με τη διενέργεια rapid test, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι νέα μέτρα ανάσχεσης των κρουσμάτων κορονοϊού.
«Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζεται η χρήση διπλής μάσκας, ανέφερε ότι «δεν έχει κανένα νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα, εκτός αν είναι υφασμάτινη. Αν θέλουμε μεγαλύτερη προστασία, πρέπει να φοράμε μάσκα FFP2».
Σε ό,τι αφορά στα rapid test για την προσέλευση στα σούπερ μάρκετ, τόνισε ότι «είναι ένα μέτρο που μπορεί να συζητηθεί, αλλά μέχρι τώρα η επιδημιολογική επιτήρηση δεν έχει δείξει ότι η επιμόλυνση γίνεται μέσα στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε χώρους που δεν τηρούνται μέτρα, σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο, πάρτι, γάμους κλπ».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom