Νοσοκομείο
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Κλείνει οριστικά η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει με μόνο έναν γιατρό

Σε οριστικό κλείσιμο οδεύει η ΜΕΘ του νοσοκομείου του Πύργου και τα περιστατικά πλέον θα διακομίζονται στην Πάτρα. Λόγο, αποτελεί το γεγονός πως η ΜΕΘ δεν μπορεί να λειτουργήσει με μόνο έναν γιατρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ilialive.gr, μετά την αποχώρηση του ενός εκ των δύο γιατρών, το Επιστημονικό Συμβούλιο του  Γ.Ν Ηλείας, γνωμοδότησε αρνητικά κρίνοντας επικίνδυνη τη λειτουργία της Μονάδας υπό αυτές τις συνθήκες.

Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά

Ποινική έρευνα ξεκίνησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μετά τις δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι Μονάδες του Λαϊκού Νοσοκομείου, που πλέον δεν λειτουργούν, είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα λόγω μη επαρκούς υποδομής.

«Αναπτύχθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν πάρετε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα θα απογοητευθείτε, δεν μπορώ να πω περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «σήμερα όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως».

Ωστόσο, όπως ανέφερε κατά την τηλεοπτική εμφάνιση του ο κ. Βασιλακόπουλος: «Πέρυσι την Άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα», επισημαίνοντας πως το όριο της δυνατότητας της χώρας για την δημιουργία ΜΕΘ με σωστά αποτελέσματα, θνητότητας και αποτελεσματικότητας, έχει ξεπεραστεί.

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα, είναι αρχικά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του καθηγητή και στη συνέχεια να διερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτει ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Θριάσιο: Τρεις ασθενείς σε κοντέινερ και έξι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Μια σοκαριστική καταγγελία, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας του νέου κύματος της πανδημίας κορονοϊού, έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Θριάσιου νοσοκομείου κ. Βαρδαβάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβάκη, στην τελευταία εφημερία του νοσοκομείου υπήρξαν τρεις ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι νοσηλευτήκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου. 

Παράλληλα όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο OPEN, έξι διασωληνωμένοι ασθενείς non covid νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σημείωσε: «Ακριβώς την ίδια ημέρα πέρυσι στο Θριάσιο νοσοκομείο νοσηλεύαμε στο Θριάσιο 39 ασθενείς με κορονοϊό και σήμερα νοσηλεύουμε 55».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου υπογράμμισε ότι «εκτός του εμβολιασμού που είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρούμε ότι δεν παίρνονται όλα τα υπόλοιπα εξίσου απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία, ενώ δεν λαμβάνονται και τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων». 

Τι απαντά το νοσοκομείο στην καταγγελία για νοσηλείες σε κοντέινερ

«Η νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Θριάσιο γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι διαδικασίες που έχει θέσει σε ισχύ η Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου» απαντά στην καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων η διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Βαρδαβάκη, στην τελευταία εφημερία του νοσοκομείου υπήρξαν τρεις ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι νοσηλευτήκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου. Παράλληλα όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο OPEN, έξι διασωληνωμένοι ασθενείς non covid νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα