Κατεβάζει ρολά η εστίαση
George Vitsaras / SOOC
Κατεβάζουν ρολά οι καταστηματάρχες στην εστίαση στις 16 Νοεμβρίου αντιδρώντας στα νέα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού - Ποια μέτρα ζητούν από την κυβέρνηση

Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 αποφάσισε η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής. Στην ανακοίνωση της αναφέρει πως η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας.

Τα μέτρα που ζητάει ο κλάδος της εστίασης είναι:

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021».

Χωρίς έλεγχο πελατών το take away

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε συνέντευξή του σήμερα στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί σωστά σχετικά με τον έλεγχο των παραστατικών και διευκρίνΙσε ότι στο take away (παραλαβή εκτός) δεν χρειάζεται να γίνει έλεγχος πελατών.

«Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο δυσκολεύουν πάρα πολύ τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες. Έκανε μάλιστα λόγο για μείωση τζίρου 30 - 50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ Δευτέρα και Τρίτη, ανέφερε πως η μείωση έφθασε και το 80%.

«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. 

Μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών ζητά ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Παράλληλα, για άτυπο lockdown με τα ισχύοντα μέτρα για την πανδημία, που πλήττει τον κλάδο των καλλιτεχνών, κάνει λόγο ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και ζητά μια σειρά από μέτρα.

Σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς και ΓΓ των υπουργείων Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Ενέργειας, οι καλλιτέχνες ζητούν «τη συνέχιση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσο χρονικό διάστημα συνεχιστεί το άτυπο lockdown (με αντικειμενικά κριτήρια που μπορούν να διασταυρωθούν από το Εργάνη)» και σε περίπτωση απαγόρευσης της ζωντανής μουσικής για οποιοδήποτε λόγο, «να συμπεριληφθούν στο μητρώο καλλιτεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού και όσοι έχουν εγγραφεί μετά τις 10/01/2021» καθώς και «να ξεκαθαρίσουν άμεσα όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις αποζημιώσεις Ιουνίου και Ιουλίου, το εποχικό επίδομα και τις επιδόσεις ανεργίας».

Ζητούν ακόμη άμεσα φορολογικά μέτρα ελάφρυνσης και μέτρα ώστε να ρυθμιστούν οι φορολογικές και τραπεζικές οφειλές, την ύπαρξη ποσόστωσης 80% προς 20% υπέρ του ελληνικού ρεπερτορίου στη μετάδοση μουσικής από τα ΜΜΕ και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoli-monimon-ipaksiomatikon-aeroporias
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – Ζητούν άμεση ανακατανομή των ποσοστών εισαγωγής
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Με επιτυχία η προσομοίωση στα Μαθηματικά σε Δυτική Μακεδονία, Πέλλα και Κυκλάδες
Γραπτή δοκιμασία προσομοίωσης Μαθηματικών Γ Τάξης στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Με επιτυχία η προσομοίωση στα Μαθηματικά σε Δυτική Μακεδονία, Πέλλα και Κυκλάδες