κρούσματα αττική ερμού
«Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε 6 θανάτους αντί 54 χθες», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τη σημασία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της «έκρηξης» των κρουσμάτων μίλησαν ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη τα κρούσματα του κορονοϊού μπορεί να πάνε και πάνω από τα 5.449. «Το πόσο πάνω εξαρτάται από το τι θα κάνουμε με τον εμβολιασμό και με τα μέτρα προστασίας», είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι σίγουρα δεν είμαστε «στο τελευταίο μίλι», όπως πολλοί έλεγαν, καθώς όπως είπε πρόκειται για «μαραθώνιο» και το σημαντικό είναι η διαχείριση.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνει ο κ. Σαρηγιάννης είναι να πάει το εμβόλιο στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο εμβόλιο και να εμπλακεί στην προσπάθεια πειθούς και η τοπική κοινωνία.

«Η Πορτογαλία έφτασε κάποια στιγμή στα 10.000 κρούσματα. Τότε οι Πορτογάλοι φοβήθηκαν και πήγαν να εμβολιαστούν. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε στο σημείο να φοβηθούμε κι εμείς αλλά να κάνουμε το εμβόλιο από ευθύνη» υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σαρηγιάννης.

Τζανάκης: Ο εμβολιασμός είναι το απόλυτο όπλο για λιγότερους θανάτους και κρούσματα

Από την πλευρά του ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας για τα εμβόλια σημείωσε ότι μετά τους 8 με 9 μήνες ή ακόμα και από τους 6 μήνες, ο άνθρωπος χάνει την εξουδετερωτική άμυνα που έχει φτιάξει από τον εμβολιασμό, συνεχίζει όμως να έχει κάποια ανοσία.

Όπως ανέφερε «χάνουμε την πρώτη γραμμή ανόσιας και είμαστε επιρρεπείς να νοσήσουμε, ωστόσο αλλάζει η πιθανότητα να νοσηλευτούμε». Για αυτό, όπως είπε, προτείνεται οι άνω των 60 ετών να κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση για περισσότερη προστασία.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο εμβολιασμός έχει επιδράσει ώστε να ρίξει τις νοσηλείες, ενώ αρκετοί από αυτούς που έχουν μολυνθεί είναι νέοι που περνούν πιο ελαφρά την νόσο. «Ένας εμβολιασμένος έχει πολύ μικρή πιθανότητα να νοσηλευτεί, ακόμα μικρότερη να διασωληνωθεί και σχεδόν μηδενική πιθανότητα να χάσει την ζωή του» σημείωσε ο κ. Τζανάκης, τονίζοντας ότι μόνο το 5% των θανάτων είναι από εμβολιασμένους.

«Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε 6 θανάτους αντί 54 χθες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανάκης έκανε λόγο για καινούργιο επιδημιολογικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με το στέλεχος Delta και τόνισε ότι «ο εμβολιασμός είναι το απόλυτο όπλο για λιγότερους θανάτους και κρούσματα». «Τα κρούσματα θα ήταν 7 φορές λιγότερα αν είχαμε φτάσει στο 97% σε εμβολισμούς», υπογράμμισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αττικό νοσοκομείο
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
«Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, μέσω σωρείας μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα από μέλος της Ελληνικής Βουλής»
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»