samos seismos
samos24.gr
Οδός «Μαθητών Άρη & Κλαίρης» - Το όνομα των 2 μαθητών πήρε ο δρόμος όπου έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό ακριβώς ένα χρόνο πριν

Ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό το νησί τιμά τη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό, δίνοντας τα ονόματά τους σε δρόμο του νησιού. 

Τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν τους καταπλάκωσε ετοιμόρροπο κτήριο σε έναν στενό δρόμο, μετά τον ισχυρό σεισμό στο νησί. Έναν χρόνο μετά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με την παρουσία των συμμαθητών τους, των δασκάλων τους, των γονιών τους και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους ο Άρης και η Κλαίρη.

Στο νησί παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την επίλυση πολλών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας. Την ίδια ώρα στο Καρλόβασι οι κάτοικοι πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις λόγω των καθυστερήσεων ενώ ο εμπορικός σύλλογος συμμετείχε με κλείσιμο για δύο ώρες των καταστημάτων τους.

Αμέσως μετά το τρισάγιο έγινε η μετονομασία της συγκεκριμένης οδού σε Οδό Μαθητών Άρη και Κλαίρης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, την οποία ανέγνωσε η Γραμματέας του Συμβουλίου Μαρία Κονδύλη.

«Είναι μία δύσκολη ημέρα. Ένας χρόνος από την απώλειά των παιδιών μας και η αγάπη του κόσμου είναι τόσο μεγάλη, που ευχόμαστε να φτάνει στον Άρη και στην Κλαίρη και να ζεσταίνει τις ψυχούλες τους» είπε η μητέρα της άτυχης μαθήτριας, Κόμμισα Σκρίνου, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

«Είναι μία ημέρα μνήμης για τα αδικοχαμένα παιδιά, τον Άρη και την Κλαίρη. Βρισκόμαστε εδώ στην σεμνή τελετή της ονοματοδοσίας της οδού που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα την ημέρα του φονικού σεισμού, σε οδό Κλαίρης και Άρη, ενώ λίγο νωρίτερα σε σύσκεψη ο υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος, αφού άκουσε και κατέγραψε επιμέρους προβλήματα, ενημέρωσε λεπτομερώς για την μέχρι τώρα πορεία των έργων και δράσεων αποκατάστασης των καταστροφών από τον σεισμό» δήλωσε ο βουλευτής του νομού καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

«Μόνο η απουσία των παιδιών θα παραμείνει»

Ένα δύσκολο έτος χαρακτήρισε τον χρόνο που πέρασε και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος λέγοντας, ότι όσες καταστροφές και αν έγιναν θα αποκατασταθούν. «Μόνο η απουσία των παιδιών θα παραμείνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα