28η Οκτωβρίου - Βατόπουλος: Οι παρελάσεις είναι υγειονομικά επικίνδυνες
Ως «υγειονομικά επικίνδυνες» αποκαλεί τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Τον κώδωνα του κινδύνου «κρούει» ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

«Οι παρελάσεις είναι σαφές ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες και ό,τι έχει να κάνει με συνωστισμό δεν πρέπει να γίνεται. Όμως μπαίνει το θέμα μήπως για πολιτικούς ή κοινωνικούς λόγους πρέπει να γίνει η παρέλαση. Ίσως είναι κάτι που συνεκτιμάται από την Πολιτεία», δήλωσε στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι το θέμα των παρελάσεων δεν ετέθη στην επιτροπή των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας.

Το στοίχημα για τα επόμενα κύματα της πανδημίας

Επίσης, ο καθηγητής εκτιμά ότι «το “στοίχημα” είναι τα επόμενα κύματα της πανδημίας να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα με λιγότερους ασθενείς και πολύ λιγότερα βαριά περιστατικά», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε πως «θα έχουμε μια αύξηση κρουσμάτων μέσα στο χειμώνα και πιθανότατα να έχουμε και αργότερα την άνοιξη προς καλοκαίρι, όπως πέρυσι. Το θέμα είναι αυτά να είναι διαχειρίσιμα».

«Κανείς δεν θέλει lockdown»

«Εξαρτάται από την οργανωμένη κοινωνία αν καταφέρει να περιορίσει την επιδημία. Έχουμε πει ότι έχουμε τα “όπλα”, δηλαδή τον εμβολιασμό, την τήρηση των μέτρων και τα τεστ, όπως λένε οι οδηγίες. Αν κινηθούμε με βάση αυτά ελπίζει κανείς ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», συμπλήρωσε ο Αλ. Βατόπουλος. «Κανείς δεν θέλει ένα lockdown», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πλέον οι αποφάσεις είναι περισσότερο πολιτικές.

Αναφερόμενος σε τυχόν παρενέργειες εμβολιασμένων, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το πόσοι εμβολιασμένοι είχαν παρενέργειες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΕΙ Τριτοβάθμια
Σύνοδος Πρυτάνεων: «Αρμαγεδδώνας» το δημογραφικό για το μέλλον των ΑΕΙ
«Το δημογραφικό είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα. Όλα τα άλλα έπονται», τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας
Σύνοδος Πρυτάνεων: «Αρμαγεδδώνας» το δημογραφικό για το μέλλον των ΑΕΙ
τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
Μια σχολική αίθουσα χωρίς πίνακα, χωρίς βιβλία, χωρίς δάσκαλο. Μόνο οθόνες, ακουστικά και ένας ψηφιακός «μέντορας» τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αυτό το...
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
προαύλιο με μαθητές
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
Βίντεο αποκαλύπτει την περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και τον κίνδυνο από τις παλιές παρεμβάσεις στα ρέματα
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία