parelasi mathiton
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υποχρεωτική η μάσκα για το κοινό στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου - Τι ισχύει για τους παρελαύνοντες - Πώς θα εορταστεί η εθνική επέτειος στα σχολεία

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, ενώ οι παρελαύνοντες δεν θα φορούν μόνο κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκυκλίους για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στα σχολεία.

Παράλληλα, οι παρελάσεις στην Ημαθία αναβάλλονται, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού, ενώ αλαλούμ επικράτησε το πρωί της Παρασκευής με τις αντικρουόμενες ανακοινώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Υπουργείο Υγείας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις παρελάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, εφόσον υπάρχει συνωστισμός

Συγκεκριμένα, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Πώς θα εορταστεί φέτος η 28η Οκτωβρίου στα σχολεία

Με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 θα εορταστεί φέτος η 28η Οκτωβρίου στα σχολεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη σε όλα τα σχολεία της χωράς, προτείνεται οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος και θα έχουν διάρκεια η οποία θα καθορίζεται με απόφαση του/της Διευθυντή/τριας-Προϊστάμενου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών της κάθε σχολικής μονάδας. 

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τις οικείες Δημοτικές αρχές. 

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ

Αλαλούμ με τις μαθητικές παρελάσεις

Πάντως, αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις επικράτησε αλαλούμ το πρωί της Παρασκευής, καθώς αρχικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε επικαλούμενη έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών: «Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Στη συνέχεια, σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Εσωτερικών διαψεύδει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπογραμμίζει ότι οι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά με μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «ανυπόστατες φήμες» και επισημαίνει ότι «η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά».

Δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία

Την ίδια ώρα, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στην Ημαθία, καθώς η διασπορά του κορονοϊού είναι μεγάλη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη, εξετάστηκε η επιδημιολογική κατάσταση στην Ημαθία, περιοχή όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη την Ελλάδα, και κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας είναι πρωταρχικός σκοπός και αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Εθνική Επέτειο σε καμία περιοχή της Ημαθίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κάμερες στους δρόμους
Ψηφιακό «φιάσκο» στους δρόμους: Στο 90% με 95% αγγίζει η αστοχία των καμερών Τεχνητής Νοημοσύνης για τον ΚΟΚ
Γιατί οι «έξυπνες» κάμερες δείχνουν λάθος παραβάσεις στο 95% των περιπτώσεων
Ψηφιακό «φιάσκο» στους δρόμους: Στο 90% με 95% αγγίζει η αστοχία των καμερών Τεχνητής Νοημοσύνης για τον ΚΟΚ
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑIΘΑ: Παρατείνεται η προθεσμία συμμετοχής στον 3ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην αύξηση της ελκυστικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ)
ΥΠΑIΘΑ: Παρατείνεται η προθεσμία συμμετοχής στον 3ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα έξι χρόνια gov
Μητσοτάκης για εκλογές: «Κοιτάζουμε προς το 2027, σωστά απάντησε το ChatGPT»
«Πίσω από κάθε ταλαιπωρία του πολίτη μπορεί να κρύβεται μια εστία διαφθοράς, αυτό αλλάζει με την τεχνολογία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στα 6α...
Μητσοτάκης για εκλογές: «Κοιτάζουμε προς το 2027, σωστά απάντησε το ChatGPT»