sxoleia-mathites-ekpaideusi-paidia
Panayiotis Tzamaros / Intime News
Λαμβάνοντας ως τεκμήριο την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά παγκοσμίως είναι πιθανό να σημειωθεί έξαρση και στη χώρα μας, τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Για μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
 
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως λαμβάνοντας ως τεκμήριο την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά παγκοσμίως είναι πιθανό να σημειωθεί έξαρση και στη χώρα μας.

Βέβαια, όπως είπε «κάτι τέτοιο είναι λογικό καθώς τα παιδιά κυκλοφορούν και έχουν επαφές με πολλά άτομα».

Τι θα γίνει με την τρίτη δόση

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη χορήγηση της τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα τη λάβουμε όλοι. Όπως είπε οι ειδικοί διεθνώς, προτάσουν την ανάγκη να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, έστω και με μία δόση, οι πληθυσμοί που δεν έχουν καθόλου ανοσία. «Η συζήτηση αυτή δεν αφορά άμεσα όλους, μόνο ειδικές ομάδες όπως αρχικά υγειονομικούς και ηλικιωμένους», τόνισε.

Για τον χειμώνα που έρχεται ο καθηγητής επεσήμανε πως το τοπίο σε σχέση με την πανδημία, είναι ακόμα θολό με θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία: «τα καλά νέα αφορούν το εμβόλιο, τα μέτρα προστασίας και τα πάρα πολλά τα τεστ. Αρνητικό στοιχείο αποτελούν οι μεταλλάξεις που επιτρέπουν στον ιό να μεταδίδεται πιο εύκολα». 

Ερωτηθείς για το αν θα εκτεθούμε όλοι (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) στον ιό τον χειμώνα, ο καθηγητής απάντησε πως κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ πιθανό, αν και αυτό όπως είπε εξαρτάται από τον ποσοστό των ανόσων καθώς όσο περισσότεροι έχουν ανοσία τόσο δυσκολότερα θα μετακινείται ο ιός.

Τέλος, ο καθηγητής σχολίασε τις απόψεις που εκφράζουν διάφοροι ιερείς, οι οποίοι στρέφονται κατά του εμβολίου και τη χρήση μάσκας προστασίας: «Ξεκίνησε στραβά η όλη ιστορία με την εκκλησία, στοχοποιήθηκε αναλογικά. Για να πείσουμε τον θρησκόληπτο πρέπει να μπούμε στο μυαλό του, δεν πρέπει να τους κουνάμε το δάκτυλο γιατί θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi_teacher.jpg
Όταν το κράτος «νίπτει τας χείρας του» και δείχνει τον δάσκαλο: Η αθέατη μετακύλιση ευθυνών στη δημόσια εκπαίδευση
Αντί το βλέμμα να σηκώνεται προς τα πάνω, προς τις πολιτικές επιλογές που διαμορφώνουν το σχολείο, η αντιπαράθεση κατεβαίνει προς τα κάτω, στο πιο...
Όταν το κράτος «νίπτει τας χείρας του» και δείχνει τον δάσκαλο: Η αθέατη μετακύλιση ευθυνών στη δημόσια εκπαίδευση
Σεξ
Ανατροπή στον μύθο των 20: Πότε κορυφώνεται πραγματικά η libido των ανδρών
Οι επιστήμονες καταρρίπτουν τον μύθο των 20 για τη libido των ανδρών - Τι συμβαίνει μετά τα 40 στη σεξουαλική επιθυμία
Ανατροπή στον μύθο των 20: Πότε κορυφώνεται πραγματικά η libido των ανδρών
δασκαλα
Όταν το σχολείο γίνεται «δικαστήριο»: Οι αυξανόμενες επιθέσεις γονέων σε εκπαιδευτικούς και η σιωπηρή εξουθένωση
Από τη συνεργασία… στην «ποινικοποίηση» της σχολικής ζωής
Όταν το σχολείο γίνεται «δικαστήριο»: Οι αυξανόμενες επιθέσεις γονέων σε εκπαιδευτικούς και η σιωπηρή εξουθένωση