Self test, Μαθητές και GDPR: Τι απαντά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων
Τι ισχύει για τα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ κορονοϊού σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και φοιτητές που διεξάγουν πρακτική άσκηση ή μαθητεία του ιδιωτικού τομέα - Δείτε το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αφορά την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας.

Η απόφαση, μεταξύ άλλων,  αφορά   στους καταρτιζόμενους / μαθητευόμενους / σπουδαστές των δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών και τους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που διεξάγουν πρακτική άσκηση ή μαθητεία στο πλαίσιο εκ- παιδευτικής διαδικασίας σε φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης   διενεργείται, δύο (2) φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο (2) διαγνωστικών ελέγχων νόσησης τουλάχιστον δύο (2) ημερών, άλλως σαράντα οκτώ (48) ωρών  για το εκπαιδευτικό και διδακτικό προσωπικό των πάσης φύσεως ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι δομές ξενόγλωσσης (κέντρα ξένων γλωσσών, ξενόγλωσσα ινστιτούτα εκπαίδευσης κ.ά.) και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού [Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης του ν. 1158/1981 (Α ́ 127), του π.δ. 370/1983 (Α ́ 130) και του π.δ. 336/1989 (Α ́ 156), Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού του ν. 1158/1981, του π.δ. 372/1983 (Α ́ 131) και του π.δ. 598/1985 (Α ́ 212), Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύμα- τα του από 11.10.1957 β.δ. (Α ́ 229) και του β.δ. 16/1966 (Α ́ 7), Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού του π.δ. 457/1983 (Α ́ 174)], καθώς, επίσης, και οι δομές επαγγελματικής κατάρτισης (ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων κ.ά.)· ειδικά, ως προς τη συχνότητα και τον χρόνο εκπλήρωσης της υποχρέωσης διεξαγωγής διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από το εκπαιδευτικό και διδακτικό προσωπικό των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως τύπου και βαθμίδας, πλην της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που εποπτεύονται από το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εφαρμόζεται η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55254/9.9.2021 κοινή υπουργική απόφαση (Β ́ 4187), όπως εκάστοτε ισχύει·

Οι εργαζόμενοι , που εργάζονται μία (1) ημέρα την εβδομάδα ή δύο (2) ημέρες την εβδομάδα με χρονική απόσταση μεταξύ αυτών κατά μέγιστο μία (1) ημέρα, υποχρεούνται, στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, υπό τους ίδιους όρους, μία (1) φορά την εβδομάδα έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στον χώρο εργασίας.

Οι εργαζόμενοι , που εργάζονται δύο (2) φορές την εβδομάδα με χρονική απόσταση μεταξύ αυτών κατ’ ελάχιστο δύο (2) ημέρες, καθώς και αυτοί που εργάζονται τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα και άνω υποχρεούνται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, υπό τους ίδιους όρους, δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Δείτε το ΦΕΚ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας για τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας