Thumbnail
Απειλές και πιέσεις για να μην αποκαλύψει το μαρτύριό του φέρεται να δεχόταν ο 19χρονος από τα Χανιά που κακοποιούνταν σεξουαλικά - Ιερείς και άλλα δύο πρόσωπα «του έλεγαν ότι θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν σαν τον Ιούδα»

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 19χρονο με ειδικές ανάγκες από τα Χανιά, ο οποίος κακοποιούνταν συστηματικά από τον ίδιο του τον πατέρα, ενώ, όπως καταγγέλλει, βιάστηκε από 66χρονο συντοπίτη του, αλλά και από δύο ιερείς. Μάλιστα, οι τελευταίοι φέρονται να απειλούσαν τον νεαρό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, ο 19χρονος δεχόταν απειλές προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν την σεξουαλική κακοποίηση που σύμφωνα με τον ίδιο είχε υποστεί συστηματικά από τους δύο ιερείς και τον 66χρονο άνδρα.

Τα βασανιστήρια που υπέμενε το παιδί, η ενδοικογενειακή βία και συστηματική κακοποίηση από τον ίδιο του τον γονιό, αλλά και οι βιασμοί από τρίτα πρόσωπα, καθώς και οι απειλές που δέχτηκε ακόμα και από τον θείο του για να μείνει «έξω από το κάδρο» ο πατέρας του, που είναι πλέον προσωρινά κρατούμενος, προκύπτουν από δύο αναφορές που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός της Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά.

Κακοποίηση και βιασμοί από τα 14 του χρόνια

Στις 28 Ιουλίου του 2021, μία επιστημονική ομάδα του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά επισκέφτηκε το χωριό Γλώσσα στην περιοχή των Χανίων προκειμένου να εκτιμήσει τις συνθήκες διαβίωσης ενός 19χρονου παιδιού με ειδικές ανάγκες. Τέσσερις μέρες πριν, ο πατέρας του 19χρονου μαζί με ένα ακόμη άνδρα 66 ετών προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Χανίων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε ενδοικογενειακή βία και συνέργεια σε βιασμό σε βαθμό κακουργήματος σε ότι αφορά τον πατέρα, ενώ ο 66χρονος φίλος του κατηγορείται για βιασμό με την επιβαρυντική περίπτωση ότι τελέστηκε κατά προσώπου με προβλήματα με ειδικές ανάγκες.

Ο 19χρονος είχε εξομολογηθεί σε ψυχολόγο όλα όσα βίωνε από την παιδική του ηλικία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ο πατέρας του φέρεται να τον έδερνε και τον κλείδωνε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κοιμάται σε ένα παλιό βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ή ακόμα και πάνω σε δέντρα. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα σε ηλικία 14 ετών ο 19χρονος φέρεται να υπέστη βιασμό από τον 66χρονο φίλο του πατέρα του.

«Πες ότι κατηγόρησες άδικα το μπαμπά σου»

Κατά την επίσκεψη στο σπίτι, τα μέλη της ομάδας της Κοινωνικής Προστασίας συζητούν με τον 19χρονο, ο οποίος είναι ανήσυχος και «αγωνιά για το μέλλον του πατέρα του». Εκφράζει την επιθυμία να «μην τιμωρηθεί», ενώ «πιστεύει ότι έχει ήδη μετανιώσει» για όσα του έχει κάνει. Ελπίζει μάλιστα «ότι μετά την αποφυλάκισή του η συμπεριφορά του θα είναι διαφορετική» απέναντί του.

Κατά τη συνομιλία, φαίνεται πρόθυμος ακόμη και «να αναιρέσει την κατάθεσή του, προκειμένου ο πατέρας να γυρίσει στο χωριό». Σε μια στιγμή τους εξομολογείται ότι ένας θείος του του είπε πως «ο μόνος τρόπος να αθωωθεί ο πατέρας του είναι την επόμενη φορά να δηλώσει στις αρχές ότι τον κατηγόρησε άδικα..». Ότι ο 19χρονος επηρεάστηκε από μία συγχωριανή του «η οποία με δόλο προσπαθεί να παγιδέψει το μπαμπά του λόγω προσωπικών διαφορών». Όταν η ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός τον ρωτούν αν όλα αυτά ισχύουν ο 19χρονος είναι αρνητικός.

«..Όχι αλλά το σημαντικό είναι να βγει ο μπαμπάς μου από τη φυλακή..» αναφέρει. Η ομάδα Κοινωνικής Προστασίας αποχωρεί. Στην αναφορά τους στον εισαγγελέα Χανίων καταλήγουν στο συμπέρασμα πως «..η παραμονή του παιδιού στην οικία του παππού και το άμεσο συγγενικό περιβάλλον του πατέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από παντελώς ακατάλληλη έως επικίνδυνη».

Η σεξουαλική κακοποίηση από δύο ιερείς

Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 9 Αυγούστου η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Πλατανιά συναντιούνται και πάλι με τον 19χρονο. Αυτή τη φορά στο Πρωτοδικείο Χανίων όπου έχει οριστεί δικάσιμος για το διορισμό δικαστικής συμπαράστασης και εποπτικού συμβουλίου.

Κατά την παραμονή τους στο Πρωτοδικείο και παρουσία του προσωρινού δικαστικού συμπαραστάτη ο 19χρονος προχωρά σε νέες αποκαλύψεις. Αυτή τη φορά για τέσσερα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ιερείς και ένα ακόμη άτομο ΑΜΕΑ. Όπως καταγγέλλει ένα από αυτά τα πρόσωπα «συχνά τον επιβίβαζε στο αυτοκίνητό του από το σπίτι του» και τον πήγαινε σε σπίτι σε άλλο χωριό. Εκεί τον περίμεναν ένας ιερέας μαζί με το άτομο ΑΜΕΑ, ενώ ερχόταν και ο ένας ακόμη ιερέας.

Κατά το 19χρονο, τα τέσσερα αυτά πρόσωπα φέρονται «να τον κακοποιούσαν σεξουαλικά» όπως επισημαίνεται στην αναφορά προς τον Εισαγγελέα Χανίων. Το μαρτύριο του όμως δεν σταματούσε εκεί. Σύμφωνα το 19χρονο, τα ίδια πρόσωπα «τον απειλούσαν προκειμένου να μην αποκαλύψει όλα όσα συνέβαιναν».

«..Του έλεγαν ότι θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν σαν τον Ιούδα.. Έπειτα τον επέστρεφαν στη Γλώσσα..» επισημαίνεται στην αναφορά προς την Εισαγγελία.

Τα όσα κατήγγειλε ο 19χρονος για τους δύο ιερείς ερευνώνται ακόμη από τις αρχές.

Οι δικηγόροι τους πάντως, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Φραντζεσκάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «ενορχηστρωμένη βιομηχανία λάσπης» σε βάρος των δύο ιερέων. Όπως ανέφεραν, η έρευνα ξεκίνησε «μετά από αίτηση των δύο ιερέων προς τις Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές των Χανίων, με την οποία ζητούν την ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης» και ότι η έρευνα είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

apeiles se 19xrono xania iereis
apeiles se 19xrono 2 xania iereis

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

άνεργοι
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση 12.264 ευρώ για κάθε θέση...
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός