Εκτός εαυτού η Ματίνα Παγώνη με ομοιοπαθητικό: «Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πεθαίνει κόσμος;»
Εκτός εαυτού βγήκε η Ματίνα Παγώνη με ομοιοπαθητικό που ισχυρίζεται ότι κουράρει ασθενείς με κορονοϊό, δίνοντάς τους βότανα και βιταμίνες

Ξέσπασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, όταν άκουσε τους τρόπους που προτείνει για εναλλακτικές θεραπείες του κορονοϊού ο ομοιοπαθητικός Βασίλης Μαυρομμάτης.

Ο Β. Μαυρομμάτης, ο οποίος δεν είναι γιατρός αλλά ασχολείται με την ομοιοπαθητική, εξέφρασε την άποψή του για τα εμβόλια, λέγοντας ότι στον εναλλακτικό χώρο δεν τα επικροτούν, αλλά αποκάλυψε ότι ο ίδιος όπως και άλλοι από τον εναλλακτικό χώρο κάνουν θεραπείες σε ασθενείς με κορονοϊό.

Οι ισχυρισμοί του εξόργισαν τη Ματίνα Παγώνη.

Ο Β. Μαυρομάτης υποστήριξε ότι «στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι».

Στη συνέχεια, είπε πως «ασκώ τη φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία ελληνική ιατρική. Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID. Εχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δεν λειτουργούμε όπως οι γιατροί, εκείνοι λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κορονοϊό, δεν θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ματίνα Παγώνη αντέδρασε στις δηλώσεις αυτές τονίζοντας ότι «εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κορονοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος».

Ο ομοιοπαθητικός επέμεινε στους ισχυρισμούς του περί θεραπείας ασθενών με κορονοϊό με σελήνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες, με την Ματίνα Παγώνη να βγαίνει εκτός εαυτού.

«Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ και να λέω στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες μπορεί να θεραπευτεί όταν έχει πεθάνει τόσος κόσμος παγκοσμίως. Έλεος, δεν μπορώ, δεν μπορώ να συμμετέχω! Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;» είπε η Ματίνα Παγώνη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο