pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Εκτός εαυτού βγήκε η Ματίνα Παγώνη με ομοιοπαθητικό που ισχυρίζεται ότι κουράρει ασθενείς με κορονοϊό, δίνοντάς τους βότανα και βιταμίνες

Ξέσπασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, όταν άκουσε τους τρόπους που προτείνει για εναλλακτικές θεραπείες του κορονοϊού ο ομοιοπαθητικός Βασίλης Μαυρομμάτης.

Ο Β. Μαυρομμάτης, ο οποίος δεν είναι γιατρός αλλά ασχολείται με την ομοιοπαθητική, εξέφρασε την άποψή του για τα εμβόλια, λέγοντας ότι στον εναλλακτικό χώρο δεν τα επικροτούν, αλλά αποκάλυψε ότι ο ίδιος όπως και άλλοι από τον εναλλακτικό χώρο κάνουν θεραπείες σε ασθενείς με κορονοϊό.

Οι ισχυρισμοί του εξόργισαν τη Ματίνα Παγώνη.

Ο Β. Μαυρομάτης υποστήριξε ότι «στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι».

Στη συνέχεια, είπε πως «ασκώ τη φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία ελληνική ιατρική. Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID. Εχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δεν λειτουργούμε όπως οι γιατροί, εκείνοι λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κορονοϊό, δεν θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ματίνα Παγώνη αντέδρασε στις δηλώσεις αυτές τονίζοντας ότι «εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κορονοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος».

Ο ομοιοπαθητικός επέμεινε στους ισχυρισμούς του περί θεραπείας ασθενών με κορονοϊό με σελήνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες, με την Ματίνα Παγώνη να βγαίνει εκτός εαυτού.

«Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ και να λέω στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες μπορεί να θεραπευτεί όταν έχει πεθάνει τόσος κόσμος παγκοσμίως. Έλεος, δεν μπορώ, δεν μπορώ να συμμετέχω! Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;» είπε η Ματίνα Παγώνη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Απολογείται σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ ο Δ.Λιγνάδης- Τι θα ισχυριστεί για τις κατηγορίες και τους καταγγέλλοντες και πού θα αποδώσει τις σοβαρότατες...
Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς
Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών ένα από τα θέματα της σημερινής ατζέντας της συνάντησης Υπουργείου Παιδείας - ΟΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς