Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
odontiatros
Από σήμερα, όσοι επισκέπτονται τον οδοντίατρο, πρέπει να υπόκεινται σε κάθε περίπτωση σε εργαστηριακό έλεγχο covid - Αντιδρούν έντονα οι οδοντίατροι

Από σήμερα, όποιος θέλει να επισκεφθεί τον οδοντίατρο θα πρέπει να υπόκειται σε κάθε περίπτωση σε εργαστηριακό έλεγχο covid.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00»(ΦΕΚ Β’ 4337/18.09.2021), οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) ενώ και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος rapid test.

Στο μέτρο αντιδρούν έντονα οι οδοντίατροι οι οποίοι εκφράζουν ανησυχία για πιθανές διακοπές ή και δισταγμό των πολιτών για μεγάλες θεραπείες που παίρνουν χρόνο.

«Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση. Γιατί δεν μπορείς σε ένα οδοντιατρείο το οποίο έχει γίνει «φρούριο» να το διαχειρίζεσαι όπως ένα άλλο μέρος στο οποίο συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες. Οι οδηγίες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δεν θα ταυτιστούν, για παράδειγμα, δύο ραντεβού», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής. Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία στον κλάδο λόγω του έξτρα κόστους για τα τεστ από τους ασθενείς, σημείωσε: «Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει την οδοντιατρική κουλτούρα που έχουν σε άλλες χώρες. Ο μέσος πολίτης θα δυσκολευτεί να σπεύσει σε μια μεγάλη θεραπεία λ.χ. δύο ετών με αυτές τις συνθήκες».

Από την περασμένη εβδομάδα, οι οδοντίατροι της Ηπείρου έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη διενέργεια υποχρεωτικών PCR/rapid test, διαμηνύοντας ότι δεν θα αποδεχτούν την οδηγία. 

«Μέχρι την αλλαγή της Κ.Υ.Α. που προβλέπει τον τρόπο προσέλευσης ασθενών σε ιατρεία/οδοντιατρεία, θα τηρούνται τα πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης που έχουν υιοθετήσει τα οδοντιατρεία τους τελευταίους 18 μήνες για την προστασία της δημόσιας υγείας» αναφέρουν και επαναλαμβάνουν ότι τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού, προσθέτοντας ότι ο κλάδος "καταγράφει συντριπτικά ποσοστά εμβολιασμένων συναδέλφων και προσωπικού"» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα