ειδική αγωγή σεμινάριο
Οι λόγοι που οδηγούν τον Πρωθυπουργό  στην επίσπευση των επόμενων εκλογών, σχετίζονται με την τραυματισμένη εικόνα του στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη, αλλά και στις συνέπειες της πανδημικής κρίσης για 18 μήνες

Το βήμα της ΔΕΘ είναι πάντα ένα βήμα εξαγγελιών για όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις και περισσότερο για την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση του τόπου.

Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης προσήλθε στη Θεσσαλονίκη με ένα προεκλογικό πρόγραμμα 24 παρεμβάσεων στο κράτος σε τομείς όπως η νεολαία, η εργασία, η παιδεία, η οικονομία, το περιβάλλον.

Αναμφίβολα, κάποια από τα μέτρα του Πρωθυπουργού έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, οπότε τα 3,5 δις ευρώ είναι η επέκταση τους με μόνο μισό δις νέα μέτρα.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις του κόσμου έπειτα από 26 μήνες διακυβέρνησης, ενώ ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης άνοιξε τη συζήτηση περί εκλογών και αυτοδυναμίας...

Σίγουρα, η Κυβέρνηση διαθέτει το δημοσιονομικό περιθώριο να εφαρμόσει περισσότερα θετικά νέα μέτρα, καθώς  στοχεύει σε μια διπλή εκλογική αναμέτρηση  με την αντιπολίτευση τον Μάιο και Ιούνιο του 2022.

Οι λόγοι που οδηγούν τον Πρωθυπουργό  στην επίσπευση των επόμενων εκλογών, σχετίζονται με την τραυματισμένη εικόνα του στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη, αλλά και στις συνέπειες της πανδημικής κρίσης για 18 μήνες.

Ουσιαστικά, κατέρρευσε το επιτελικό κράτος όπου αποτέλεσε σημαία της σημερινής κυβέρνησης στις προηγούμενες εκλογές εις ότι αφορά τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών/κρίσεων.

Στον αντίποδα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσίασε ένα νέο πακέτο μέτρων ύψους 10,5 δις για την ανασυγκρότηση της χώρας με αναφορά στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, της παιδείας, της κλιματικής κρίσης, της εργασίας, της δημόσιας διοίκησης του τόπου.

Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας έσπευσε να αποκαλέσει το οικονομικό αυτό πακέτο του Α. Τσίπρα σε νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ακριβώς επειδή ο πρώην  Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να υλοποιήσει στο παρελθόν μεγάλες υποσχέσεις του για τους πολίτες.

Κρίσιμο σημείο σχετικά με το νέο προεκλογικό πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι η αποσαφήνιση των νέων αυτών μέτρων από τον Α.Τσίπρα.

Δεν ανέφερε δηλαδή από που θα βρει τα χρήματα αυτά ή μάλλον από ποιούς θα τα "πάρει", για να τα "δώσει" στη μεσαία τάξη και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Απαιτείται λοιπόν εξειδίκευση του προγράμματος αυτού από τον ίδιο, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες ότι δεν είναι λόγια του αέρα ως συνήθως, αλλά η εναλλακτική πρόταση για τη χώρα.

Προφανώς, το μη υλοποιήσιμο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης από τη ΔΕΘ του 2014 στοιχίζει έως σήμερα στον ίδιο τον Α. Τσίπρα, διότι οι πολίτες κρατούν μικρό καλάθι ιδίως σε μέτρα τα οποία δεν είναι απολύτως κοστολογημένα.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, οι πολίτες έχουν ανάγκη σήμερα από υπαρκτές δεσμεύσεις με φιλικό αντίκρισμα στην τσέπη τους, χωρίς υπερβολές.

Στην 3η και τελευταία ΔΕΘ πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές, οι πολίτες είδαν με επιφύλαξη τις εξαγγελίες τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθότι μετά από μια 10 έτη οικονομική κρίση συρρικνώθηκε δραματικά το εισόδημα τους και στα δύσκολα πλέον γι'αυτούς, μετράνε οι πράξεις!

*Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ασεπ
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» επιτυχόντων, από την οποία οι φορείς θα αντλούν το προσωπικό που αιτούνται αμέσως μετά την...
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Αφίσα απεργίας
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
Η ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία της ΔΟΕ δίνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους: Eως ακατόρθωτη πλέον απόφαση...
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
logariasmos revma
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού...
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές