ΔΕΘ 2021: Μια αναμέτρηση δίχως ουσιαστικό νικητή
Οι λόγοι που οδηγούν τον Πρωθυπουργό  στην επίσπευση των επόμενων εκλογών, σχετίζονται με την τραυματισμένη εικόνα του στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη, αλλά και στις συνέπειες της πανδημικής κρίσης για 18 μήνες

Το βήμα της ΔΕΘ είναι πάντα ένα βήμα εξαγγελιών για όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις και περισσότερο για την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση του τόπου.

Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης προσήλθε στη Θεσσαλονίκη με ένα προεκλογικό πρόγραμμα 24 παρεμβάσεων στο κράτος σε τομείς όπως η νεολαία, η εργασία, η παιδεία, η οικονομία, το περιβάλλον.

Αναμφίβολα, κάποια από τα μέτρα του Πρωθυπουργού έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, οπότε τα 3,5 δις ευρώ είναι η επέκταση τους με μόνο μισό δις νέα μέτρα.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις του κόσμου έπειτα από 26 μήνες διακυβέρνησης, ενώ ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης άνοιξε τη συζήτηση περί εκλογών και αυτοδυναμίας...

Σίγουρα, η Κυβέρνηση διαθέτει το δημοσιονομικό περιθώριο να εφαρμόσει περισσότερα θετικά νέα μέτρα, καθώς  στοχεύει σε μια διπλή εκλογική αναμέτρηση  με την αντιπολίτευση τον Μάιο και Ιούνιο του 2022.

Οι λόγοι που οδηγούν τον Πρωθυπουργό  στην επίσπευση των επόμενων εκλογών, σχετίζονται με την τραυματισμένη εικόνα του στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη, αλλά και στις συνέπειες της πανδημικής κρίσης για 18 μήνες.

Ουσιαστικά, κατέρρευσε το επιτελικό κράτος όπου αποτέλεσε σημαία της σημερινής κυβέρνησης στις προηγούμενες εκλογές εις ότι αφορά τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών/κρίσεων.

Στον αντίποδα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσίασε ένα νέο πακέτο μέτρων ύψους 10,5 δις για την ανασυγκρότηση της χώρας με αναφορά στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, της παιδείας, της κλιματικής κρίσης, της εργασίας, της δημόσιας διοίκησης του τόπου.

Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας έσπευσε να αποκαλέσει το οικονομικό αυτό πακέτο του Α. Τσίπρα σε νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ακριβώς επειδή ο πρώην  Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να υλοποιήσει στο παρελθόν μεγάλες υποσχέσεις του για τους πολίτες.

Κρίσιμο σημείο σχετικά με το νέο προεκλογικό πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι η αποσαφήνιση των νέων αυτών μέτρων από τον Α.Τσίπρα.

Δεν ανέφερε δηλαδή από που θα βρει τα χρήματα αυτά ή μάλλον από ποιούς θα τα "πάρει", για να τα "δώσει" στη μεσαία τάξη και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Απαιτείται λοιπόν εξειδίκευση του προγράμματος αυτού από τον ίδιο, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες ότι δεν είναι λόγια του αέρα ως συνήθως, αλλά η εναλλακτική πρόταση για τη χώρα.

Προφανώς, το μη υλοποιήσιμο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης από τη ΔΕΘ του 2014 στοιχίζει έως σήμερα στον ίδιο τον Α. Τσίπρα, διότι οι πολίτες κρατούν μικρό καλάθι ιδίως σε μέτρα τα οποία δεν είναι απολύτως κοστολογημένα.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, οι πολίτες έχουν ανάγκη σήμερα από υπαρκτές δεσμεύσεις με φιλικό αντίκρισμα στην τσέπη τους, χωρίς υπερβολές.

Στην 3η και τελευταία ΔΕΘ πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές, οι πολίτες είδαν με επιφύλαξη τις εξαγγελίες τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθότι μετά από μια 10 έτη οικονομική κρίση συρρικνώθηκε δραματικά το εισόδημα τους και στα δύσκολα πλέον γι'αυτούς, μετράνε οι πράξεις!

*Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστεγος
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει την προσφυγή που τιμωρεί τους αστέγους με πρόστιμο 295 δολαρίων αν κατασκηνώσουν σε δρόμους ή πάρκα, ενώ...
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής