Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Μαθητές κατασκεύασαν ρομπότ που μαζεύουν σκουπίδια σε δύσβατες περιοχές αλλά που ανιχνεύουν κάθε ίχνος πυρκαγιάς

Ο Αλέξανδρος Πέτκος που αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς και τώρα είναι φοιτητής, κατασκεύασε ένα ρομπότ …σκουπιδοαλιευτή που μπορεί να φτάσει ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές και να μαζέψει σκουπίδια. «Είναι ιδανικό για να καθαρίζει πάρκα και παραλίες. Χρειάζομαι όμως χρηματοδότηση για να μπορέσω να το τελειοποιήσω» είπε.

«Γνώρισα τον Αλέξανδρο πριν λίγους μήνες στην Χαλκιδική.  Είναι ένας από τους νικητές του μαραθωνίου ανοιχτής καινοτομίας που διοργάνωσε η Lidl Hellas και το κοινωφελές ίδρυμα Λασκαρίδη για το περιβάλλον και εμπνευστής –δημιουργός αυτού του σύγχρονου ρομπότ συλλογής σκουπιδιών από τις παραλίες μας. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι συμμετείχε ενώ έδινε πανελλαδικές εξετάσεις σε 2 ημέρες!», έγραψε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στα social media  λίγο μετά την επίσκεψή της στο stand του Νόησις και τη συνάντησή της με τον Αλέξανδρο Πέτκο.

Ο Αλέξανδρος στοχεύει τώρα σε crowd funding  και ήδη απευθύνεται σε δήμους, αλλά και ξενοδοχεία. «Η ρομποτική καινοτομία είναι κατάλληλη για τις πλαζ. Όπως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο κομμάτι παραγωγής είναι ακριβό. Υπολογίζουμε όμως προχωρώντας να μειώσουμε την τιμή παραγωγής στο 1/3», εξηγεί.

activator_3.jpg

Στη διάρκεια της ΔΕΘ , οι δύο μαθητές, ο Αλέξανδρος Πέτκος και ο Θοδωρής Τσαούσης από το 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς που φέτος πηγαίνει στην Γ Λυκείου, παρουσίασαν τις καινοτομίες τους εντυπωσιάζοντας τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Κ Μακεδονίας Θωμά Μπαχαράκη, αλλά και τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου ,που επισκέφθηκαν το stand του ΝΟΗΣΙΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το robot που δημιούργησε ο Θόδωρος Τσαούσης, το οποίο ονόμασε robot-hood, ανιχνεύει κάθε ίχνος πυρκαγιάς και «αντιλαμβάνεται» ερεθίσματα με τη βοήθεια αισθητήρων.

Το stand του ΝΟΗΣΙΣ στο περίπτερο 7 της 85ης ΔΕΘ επισκέφθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία ξεναγήθηκε στις καινοτομίες των μαθητών, συνομίλησε μαζί τους, και ενημερώθηκε για την  πλατφόρμα Διαδραστικής και Βιωματικής Μάθησης εικονικής πραγματικότητας ActiVatoR.

Πρόκειται για έναν προσομοιωτή , ο οποίος παρουσιάζεται στο περίπτερο 7 του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων , στο stand του ΝΟΗΣΙΣ.   

Το  ActiVatoR , ιδανικό εκπαιδευτικό εργαλείο για μικρούς και μεγάλους δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)και εθνικούς πόρους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (ΕΠΑνΕΚ) του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

ggypeth_al_koptsis_gd_noisis_kontonikolaoy_pdekm_thomas_mpaharakis_1.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
«Η διευθύντρια του ΕΠΑΛ παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον εκπαιδευτικό, έξω από αυτά. Έτσι  δεν του επέτρεψε να εισέρχεται...
Τηλεκπαίδευση: «Εκδικητική η περικοπή μισθών ύψους 5.699 ευρώ σε εκπαιδευτικό»
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Χάος παρανομιών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα Φροντιστήρια καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ - Δεν πληρώνουν τις ημέρες της γενικής αργίας, κάνουν παράνομα...
Φροντιστήρια: Δεν πληρώνουν τις ημέρες αργίας-Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ
Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν εγκλωβισμένοι οδηγοί και πολίτες
Πώς θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και πολίτες λόγω της κακοκαιρίας
Αποζημιώσεις έως και 100.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν εγκλωβισμένοι οδηγοί και πολίτες