ειδική αγωγή σεμινάριο
Μαθητές κατασκεύασαν ρομπότ που μαζεύουν σκουπίδια σε δύσβατες περιοχές αλλά που ανιχνεύουν κάθε ίχνος πυρκαγιάς

Ο Αλέξανδρος Πέτκος που αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς και τώρα είναι φοιτητής, κατασκεύασε ένα ρομπότ …σκουπιδοαλιευτή που μπορεί να φτάσει ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές και να μαζέψει σκουπίδια. «Είναι ιδανικό για να καθαρίζει πάρκα και παραλίες. Χρειάζομαι όμως χρηματοδότηση για να μπορέσω να το τελειοποιήσω» είπε.

«Γνώρισα τον Αλέξανδρο πριν λίγους μήνες στην Χαλκιδική.  Είναι ένας από τους νικητές του μαραθωνίου ανοιχτής καινοτομίας που διοργάνωσε η Lidl Hellas και το κοινωφελές ίδρυμα Λασκαρίδη για το περιβάλλον και εμπνευστής –δημιουργός αυτού του σύγχρονου ρομπότ συλλογής σκουπιδιών από τις παραλίες μας. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι συμμετείχε ενώ έδινε πανελλαδικές εξετάσεις σε 2 ημέρες!», έγραψε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στα social media  λίγο μετά την επίσκεψή της στο stand του Νόησις και τη συνάντησή της με τον Αλέξανδρο Πέτκο.

Ο Αλέξανδρος στοχεύει τώρα σε crowd funding  και ήδη απευθύνεται σε δήμους, αλλά και ξενοδοχεία. «Η ρομποτική καινοτομία είναι κατάλληλη για τις πλαζ. Όπως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο κομμάτι παραγωγής είναι ακριβό. Υπολογίζουμε όμως προχωρώντας να μειώσουμε την τιμή παραγωγής στο 1/3», εξηγεί.

activator_3.jpg

Στη διάρκεια της ΔΕΘ , οι δύο μαθητές, ο Αλέξανδρος Πέτκος και ο Θοδωρής Τσαούσης από το 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς που φέτος πηγαίνει στην Γ Λυκείου, παρουσίασαν τις καινοτομίες τους εντυπωσιάζοντας τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Κ Μακεδονίας Θωμά Μπαχαράκη, αλλά και τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου ,που επισκέφθηκαν το stand του ΝΟΗΣΙΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το robot που δημιούργησε ο Θόδωρος Τσαούσης, το οποίο ονόμασε robot-hood, ανιχνεύει κάθε ίχνος πυρκαγιάς και «αντιλαμβάνεται» ερεθίσματα με τη βοήθεια αισθητήρων.

Το stand του ΝΟΗΣΙΣ στο περίπτερο 7 της 85ης ΔΕΘ επισκέφθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία ξεναγήθηκε στις καινοτομίες των μαθητών, συνομίλησε μαζί τους, και ενημερώθηκε για την  πλατφόρμα Διαδραστικής και Βιωματικής Μάθησης εικονικής πραγματικότητας ActiVatoR.

Πρόκειται για έναν προσομοιωτή , ο οποίος παρουσιάζεται στο περίπτερο 7 του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων , στο stand του ΝΟΗΣΙΣ.   

Το  ActiVatoR , ιδανικό εκπαιδευτικό εργαλείο για μικρούς και μεγάλους δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)και εθνικούς πόρους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (ΕΠΑνΕΚ) του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

ggypeth_al_koptsis_gd_noisis_kontonikolaoy_pdekm_thomas_mpaharakis_1.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί-μαθητές: Βήμα - βήμα πώς θα αποζημιωθείτε για γυαλιά οράσεως χωρίς να περιμένετε στην ουρά
Τι ισχύει με την αποζημίωση γυαλιών για μαθητές και εκπαιδευτικούς - Η αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας...
Εκπαιδευτικοί-μαθητές: Βήμα - βήμα πώς θα αποζημιωθείτε για γυαλιά οράσεως χωρίς να περιμένετε στην ουρά
Ρατσιστικές (;) επιθέσεις, τα ξημερώματα, με μαχαιρώματα σε βάρος 2 ατόμων σε Κηφισιά και Ομόνοια
Πρόκειται για 2 διαφορετικές περιπτώσεις στην Κηφισιά και την Ομόνοια. Ωστόσο και στις δυο οι χτυπημένοι είναι αλλοδαποί.
Ρατσιστικές (;) επιθέσεις, τα ξημερώματα, με μαχαιρώματα σε βάρος 2 ατόμων σε Κηφισιά και Ομόνοια
Meloni
Η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι κέρδισε και πάει για πρωθυπουργός
Εκατό χρόνια λοιπόν μετά την Πορεία στη Ρώμη των μελανοχιτώνων του, η 45χρονη μεταφασίστρια ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη στα μεταπολεμικά χρονικά...
Η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι κέρδισε και πάει για πρωθυπουργός