Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
sxoleia-ekpaideusi-mathites
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Επιστροφή με χαμόγελα για τους μαθητές σήμερα στα σχολεία της Κ. Μακεδονίας, με τα απαραίτητα self tests, για την συνέχιση των δια ζώσης μαθημάτων.

 Με τα self tests στα χέρια, οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας επέστρεψαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες. Για τους μαθητές του λυκείου ήταν επιστροφή μετά τις διακοπές του Πάσχα, ενώ για τους υπόλοιπους επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία Θωμά Μπαχαράκη, λειτούργησαν και πάλι από σήμερα, Δευτέρα, 2308 σχολικές μονάδες σε όλη την περιοχή, όπου φοιτούν 255.000 μαθητές με περίπου 37.000 εκπαιδευτικούς.

«Δεν είχαμε προβλήματα όπως ενημερωθήκαμε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Η μέρα κύλησε όπως όλες οι άλλες. Δεν γίνεται δεκτός μαθητής χωρίς self test, αλλά δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Ως Περιφερειακή Διεύθυνση δώσαμε την οδηγία προς τα σχολεία να γίνονται δεκτοί οι μαθητές με χειρόγραφη βεβαίωση καθώς είχε υπερφορτωθεί η πλατφόρμα το βράδυ της Κυριακής και αρκετοί γονείς δεν μπόρεσαν να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαχαράκης.

Πρόσθεσε, επίσης, πως οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων επέστρεψαν με χαμόγελα στα σχολεία, καθώς είδαν και πάλι τους φίλους, τους συμμαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές του. Σημείωσε δε, πως «υπάρχουν κενά στην αφομοίωση της ύλης, όμως υπάρχουν κενά και στην ψυχοσωματική κατάσταση των παιδιών και η επιστροφή στις αίθουσες θα επιδράσει σημαντικά στην ψυχολογία τους».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή -Τι γίνεται με τα self tests στα ανοικτά σχολεία

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα