Ασία: Εκατομμύρια μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα με απομακρυσμένη σύνδεση
Τεράστια τα εμπόδια στην εκπαίδευση των παιδιών στη Νότια Ασία ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF

Εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά στην Νότια Ασία υποφέρουν επειδή έχουν κλείσει τα σχολεία τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά δεν έχουν τα ηλεκτρονικά εκείνα μέσα και την σύνδεση που απαιτούνται για την τηλεκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.

Οι αρχές θα πρέπει να θέσουν ως προτεραιότητα το ασφαλές άνοιγμα εκ νέου των σχολείων γιατί, ακόμη και πριν από την πανδημία, σχεδόν το 60% των παιδιών στην πυκνοκατοικημένη περιοχή δεν μπορούσαν να διαβάσουν και να κατανοήσουν ένα απλό κείμενο σε ηλικία δέκα ετών, ανακοίνωσε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

"Το κλείσιμο των σχολείων στην Νότια Ασία έχει υποχρεώσει εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά και τους δασκάλους και καθηγητές τους να περάσουν σε τηλεκπαίδευση σε μια περιοχή με μικρή συνδεσιμότητα και μικρή δυνατότητα παροχής συσκευών", δήλωσε ο Τζορτζ Λαρία-Ατζέι, ο περιφερειακός διευθυντής του παραρτήματος Νότιας Ασίας της UNICEF.

"Ακόμη και όταν μια οικογένεια έχει πρόσβαση στην τεχνολογία, τα παιδιά δεν μπορούν πάντα να έχουν. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να έχουν συναντήσει τεράστια εμπόδια στην πορεία της εκπαίδευσής τους".

Το επαναλαμβανόμενο κλείσιμο των σχολείων από τον περασμένο χρόνο έχει επηρεάσει 434 εκατομμύρια παιδιά στη Νότια Ασία και μια μεγάλη μερίδα τους μαθαίνει σημαντικά λιγότερα σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, ανέφερε η UNICEF σε έκθεσή της που βασίστηκε σε έρευνα, η οποία διεξήχθη στην Ινδία, τις Μαλδίβες, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα.

Στην Ινδία το 80% των παιδιών, ηλικίας 14 με 18 ετών, ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα εκμάθησης σε σύγκριση με τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Στη Σρι Λάνκα το 69% των γονέων παιδιών Δημοτικού απάντησαν ότι τα παιδιά τους μαθαίνουν λιγότερα ή πολύ λιγότερα.

Στο Πακιστάν, το 23% των μικρότερων παιδιών δεν είχαν πρόσβαση σε καμία συσκευή για τηλεκπαίδευση.

Στην Ινδία το 42% των παιδιών μεταξύ 6 και 13 ανέφεραν ότι δεν έκαναν καθόλου τηλεκπαίδευση στη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων.

Ινδοί επιδημιολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες έχουν ζητήσει από τις αρχές να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία για όλα τα παιδιά με το αιτιολογικό ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, ειδικά δεδομένου ότι τα φτωχά παιδιά στην επαρχία χάνουν την τηλεκπαίδευση.

Η Νότια Ασία με σχεδόν δύο δισεκατομμύρια κατοίκους έχει καταγράψει περισσότερα από 37 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 523.000 θανάτους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»