Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τεράστια τα εμπόδια στην εκπαίδευση των παιδιών στη Νότια Ασία ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF

Εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά στην Νότια Ασία υποφέρουν επειδή έχουν κλείσει τα σχολεία τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά δεν έχουν τα ηλεκτρονικά εκείνα μέσα και την σύνδεση που απαιτούνται για την τηλεκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.

Οι αρχές θα πρέπει να θέσουν ως προτεραιότητα το ασφαλές άνοιγμα εκ νέου των σχολείων γιατί, ακόμη και πριν από την πανδημία, σχεδόν το 60% των παιδιών στην πυκνοκατοικημένη περιοχή δεν μπορούσαν να διαβάσουν και να κατανοήσουν ένα απλό κείμενο σε ηλικία δέκα ετών, ανακοίνωσε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

"Το κλείσιμο των σχολείων στην Νότια Ασία έχει υποχρεώσει εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά και τους δασκάλους και καθηγητές τους να περάσουν σε τηλεκπαίδευση σε μια περιοχή με μικρή συνδεσιμότητα και μικρή δυνατότητα παροχής συσκευών", δήλωσε ο Τζορτζ Λαρία-Ατζέι, ο περιφερειακός διευθυντής του παραρτήματος Νότιας Ασίας της UNICEF.

"Ακόμη και όταν μια οικογένεια έχει πρόσβαση στην τεχνολογία, τα παιδιά δεν μπορούν πάντα να έχουν. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να έχουν συναντήσει τεράστια εμπόδια στην πορεία της εκπαίδευσής τους".

Το επαναλαμβανόμενο κλείσιμο των σχολείων από τον περασμένο χρόνο έχει επηρεάσει 434 εκατομμύρια παιδιά στη Νότια Ασία και μια μεγάλη μερίδα τους μαθαίνει σημαντικά λιγότερα σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, ανέφερε η UNICEF σε έκθεσή της που βασίστηκε σε έρευνα, η οποία διεξήχθη στην Ινδία, τις Μαλδίβες, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα.

Στην Ινδία το 80% των παιδιών, ηλικίας 14 με 18 ετών, ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα εκμάθησης σε σύγκριση με τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Στη Σρι Λάνκα το 69% των γονέων παιδιών Δημοτικού απάντησαν ότι τα παιδιά τους μαθαίνουν λιγότερα ή πολύ λιγότερα.

Στο Πακιστάν, το 23% των μικρότερων παιδιών δεν είχαν πρόσβαση σε καμία συσκευή για τηλεκπαίδευση.

Στην Ινδία το 42% των παιδιών μεταξύ 6 και 13 ανέφεραν ότι δεν έκαναν καθόλου τηλεκπαίδευση στη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων.

Ινδοί επιδημιολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες έχουν ζητήσει από τις αρχές να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία για όλα τα παιδιά με το αιτιολογικό ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, ειδικά δεδομένου ότι τα φτωχά παιδιά στην επαρχία χάνουν την τηλεκπαίδευση.

Η Νότια Ασία με σχεδόν δύο δισεκατομμύρια κατοίκους έχει καταγράψει περισσότερα από 37 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 523.000 θανάτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Παιδικοί σταθμοί
ΣΕΠΕ «Α. Δελμούζος»: Παράσταση διαμαρτυρίας για τη μήνυση σε βάρος νηπιαγωγού
Ο ΣΕΠΕ «Α. Δελμούζος» καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 7/12, στις 19.30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και σε συμμετοχή στις εκλογές του...
ΣΕΠΕ «Α. Δελμούζος»: Παράσταση διαμαρτυρίας για τη μήνυση σε βάρος νηπιαγωγού
Ενισχυτική Διδασκαλία: Ξεκινά την Τετάρτη με 768 προσλήψεις αναπληρωτών
Τα Γυμνάσια και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου προσλαμβάνονται αναπληρωτές για την Ενισχυτική Διδασκαλία - Λίστα
Ενισχυτική Διδασκαλία: Ξεκινά την Τετάρτη με 768 προσλήψεις αναπληρωτών