Άνοιγμα σχολείων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον εμβολιασμό μαθητών 12-15 ετών
Άνοιγμα σχολείων: «Εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο» είπε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για τους μαθητές 12-15 ετών

Οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει σε ένα ποσοστό κοντά στο 50, ωστόσο η μετάλλαξη Δέλτα και η δραματική αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Οι ρυθμοί στους εμβολιασμούς των μαθητών ηλικίας 12 έως 15 ετών δεν προχωρά με ταχείς ρυθμούς, ωστόσο ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δεδομένου ότι η πλατφόρμα άνοιξε γι’ αυτές τις ηλικίες τέλη Ιουλίου, μεσολάβησαν και οι καλοκαιρινές διακοπές, αλλά «πιστεύω ότι η διάθεση υπάρχει, το 74% των γενικών εμβολιασμών γίνεται στα παιδιατρεία, άρα οι γονείς ρωτάνε τους παιδιάτρους αν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο ή όχι τα παιδιά τους. Έχουν εμβολιαστεί 50.000 έφηβοι».

«Μπορούμε να εμβολιάσουμε όλους τους έφηβους με ένα σωστό προγραμματισμό. Να ξεκινήσουν οι γονείς να κλείνουν τα ραντεβού. Ακόμα και τώρα να το αποφασίσουν, χρόνος υπάρχει», δήλωσε στο Mega.

Τι συμβαίνει σε άλλες χώρες με τον εμβολιασμό των παιδιών

«Η έγκριση στην Ελλάδα πάρθηκε μέσα στον Ιούλιο, όμως από αρχές Μάη έχει δοθεί έγκριση από τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων. Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατ. τα παιδιά από 12-17, στην Ιταλία είναι 2 εκατ. Υπάρχει η εμπειρία. Το εμβόλιο είναι ένα από τα ασφαλέστερα εμβόλια που έχουμε. Είναι αποτελεσματικό. Και βεβαίως πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά, γιατί και νοσούν και μεταδίδουν», είπε.

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν νοσηλευτεί, που έχουν διασωληνωθεί και έχουν χάσει τη ζωή τους. Στις ΗΠΑ είναι πάνω από 350, στην Ιταλία 50. Τα παιδιά που νοσούν με κλινικά συμπτώματα ακόμα και ασυμπτωματικά μπορεί να εμφανίσουν το post covid σύνδρομο που βασανίζει τα παιδιά για πολύ καιρό. Συνήθως πλήττεται ο εγκέφαλος και έχουμε νευρολογικά προβλήματα», επισήμανε και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζουμε τι «κουσούρι» αφήνει ο κορονοϊός.

Πώς το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά

«Η πρώτη δόση δίνει κάλυψη 30-33% του παιδιού και μέσα σε 21 ημέρες θα φτάσει με τη δεύτερη δόση μεγάλο ποσοστό κάλυψης. Να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά χθες. Οι γονείς  να ρωτήσουν τους προσωπικούς τους παιδιάτρους. Το εμβόλιο είναι το τελειότερο εμβόλιο που έχει φτιαχτεί ως τώρα (το Pfizer και το Moderna). Το εμβόλιο δίνει μια πληροφορία και μετά από λίγα λεπτά εξαφανίζεται. Είναι τόσο απλό, όσο αν πήγαινε το αυτοκίνητο με παλιά τεχνολογία βενζίνης και τώρα έχετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έχει γίνει μια τεράστια ανακάλυψη στην επιστήμη. Δεν μπαίνει όλο το μικρόβιο στον οργανισμό», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apergia
ΟΛΜΕ: Και οι εκπαιδευτικοί απεργούν αύριο - Ψευδή τα δημοσιεύματα
Η ΟΛΜΕ διαψεύδει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο η ΑΔΕΔΥ
ΟΛΜΕ: Και οι εκπαιδευτικοί απεργούν αύριο - Ψευδή τα δημοσιεύματα
Εγκαίνια θερμοκηπίου ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας
Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό θερμοκήπιο στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Καλλιθέας (Φωτογραφίες)
Καλλιεργώντας δεξιότητες και συμπερίληψη: Εγκαίνια του εκπαιδευτικού θερμοκηπίου στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Καλλιθέας – Ένα νέο μοντέλο βιωματικής μάθησης για...
Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό θερμοκήπιο στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Καλλιθέας (Φωτογραφίες)
Αγρότες
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες – Απειλούν με κλιμάκωση τις γιορτές
Οι παραγωγοί ζητούν δεσμεύσεις πριν από συνάντηση με τον πρωθυπουργό και προαναγγέλλουν νέο κλείσιμο δρόμων από την Τετάρτη
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες – Απειλούν με κλιμάκωση τις γιορτές
απα
Ανεπιθύμητες κλήσεις: «Καμπάνα» 10.000 ευρώ για τις εταιρείες – Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση
Αποζημίωση 10.000 ευρώ για όσους δέχονται ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις – Πώς μπορείς να την διεκδικήσεις
Ανεπιθύμητες κλήσεις: «Καμπάνα» 10.000 ευρώ για τις εταιρείες – Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση