Σχολεία – Εξαδάκτυλος: Πρέπει να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου
Τρομακτική η πίεση που ασκείται στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο

Την επιστροφή μόνο της Γ΄ Λυκείου στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου υποστηρίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

«Επειδή η πίεση είναι τρομακτική, η Επιτροπή θα πρέπει να δει που υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την Γ’ Λυκείου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Πανελλήνιες 2021: Με λίγους μαθητές στις αίθουσες

Σε ερώτηση αν με τα σημερινά δεδομένα μπορούν οι μαθητές να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις, απάντησε ότι αν δε λειτουργεί η υπόλοιπη εκπαίδευση και υπάρχουν πολλές αίθουσες ώστε τα παιδιά να μπαίνουν σε μικρούς αριθμούς σε κάθε αίθουσα, μπορεί να γίνει

Λιανεμπόριο: Δεν έχουμε αφήσει το πρόβλημα πίσω μας

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου που ξεκινά σήμερα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι το βήμα αυτό δε γίνεται, επειδή έχουμε αφήσει το πρόβλημα πίσω μας. 

Σε ό,τι αφορά στην αναστολή της επαναλειτουργίας των καταστημάτων σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση ήταν σωστή, προσθέτοντας ότι «όταν επί τρεις ημέρες αυξάνει κατακόρυφα η πίεση στο σύστημα υγείας και ξεκινούν οι εφημερίες χωρίς ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ και με δεδομένο ότι το μεγάλο κέντρο της χώρας λειτουργεί ήδη με 100% πληρότητα, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο». 

Εξήγησε δε ότι από την περασμένη Τετάρτη που ανακοινώθηκε το άνοιγμα σε αυτές τις περιοχές, υπήρχε ραγδαία επιδείνωση. 

Πάσχα: Θα διευκόλυναν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Σε σχέση με το αν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγους σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει μόνο μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας. «Έχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους,  εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση», κατέληξε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Γονείς αντίθετοι στη μετατροπή των σχολείων σε «Ωνάσεια»: «Οι εξετάσεις αποκλείουν τα ευάλωτα παιδιά»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 76ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών εξέφρασε ομόφωνα την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μετατροπής του 9ου...

Γονείς αντίθετοι στη μετατροπή των σχολείων σε «Ωνάσεια»: «Οι εξετάσεις αποκλείουν τα ευάλωτα παιδιά»
students in classroom
Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Στην... εντατική η Ειδική Αγωγή
Σκληρή ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή – «Η ασάφεια και η υποστελέχωση θέτουν σε κίνδυνο μαθητές και προσωπικό»
Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Στην... εντατική η Ειδική Αγωγή