Βάνα Παπαευαγγέλου
Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σημαντικά κατά τους δύο μήνες του καλοκαιριού, σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου - Μαγιορκίνης: Η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται

Το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού αυξήθηκε σημαντικά κατά τους δύο μήνες του καλοκαιριού, ωστόσο παρουσιάζεται σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες σε υψηλά όμως επίπεδα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, ο δείκτης σταθερότητας βρίσκεται στο 3,5%, ενώ καθοριστικές θα είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς οι περισσότεροι επιστρέφουν από διακοπές μεταφέροντας τον ιό στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η κ. Παπαευαγγέλου συνέστησε τεστ και τήρηση των μέτρων προστασίας. Αυξήθηκε, όπως είπε, σημαντικά η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων και αυξήθηκαν οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις. Τόνισε δε, ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα θα έχουμε αύξηση νοσηλειών και θανάτων την επόμενη εβδομάδα.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού, ως το μόνο όπλο για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Είναι σαφές, είπε, ότι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν.

Μαγιορκίνης: Η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται

Σταθερός είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και έκανε έκκληση στους νέους για εμβολιασμό σε υψηλό μάλιστα ποσοστό.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 42 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,6 εκατομμύρια πολίτες. Έχουμε 32 εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 85.000.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ
«Μαμά, θα πεθάνεις;» Η αληθινή ιστορία μιας 29χρονης που πάλεψε με τον καρκίνο μεγαλώνοντας τα παιδιά της
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ