themistokleous
«Η τρίτη δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου», σημειώνει ο Μάριος Θεμιστοκλέους

«Η τρίτη δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα δώσουμε την ακριβή ημερομηνία για την τρίτη δόση». Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, σε ποιο επίπεδο κινείται και αν θα επεκταθεί και σε μικρότερες ηλικίες, σημείωσε ότι «δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί αν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις ηλικίες κάτω των 18 ετών έχουμε αύξηση συμμετοχής».

Ο κύριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων, λέγοντας ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα». «Είμαστε σε μια φάση που έχουμε διαθέσιμα εμβόλια αλλά και ραντεβού», υπογράμμισε. Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, είπε ότι και γι’ αυτό υπάρχει επάρκεια.

Επιπλέον, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια «να αυξηθεί σε περιοχές η εμβολιαστική κάλυψη».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις από τους υγειονομικούς για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλού μεγαλύτερη και αλλού λιγότερη. «Είχαμε εντυπωσιακή αύξηση στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Το ίδιο αναμένουμε και στο ΕΣΥ. 8 στους 10 υγειονομικούς  έχουν εμβολιαστεί. Το πρόβλημα είναι προς την κοινωνία και τους συναδέλφους τους», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι «υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για να καλυφθούν τα κενά των αρνητών υγειονομικών».

Ο ίδιος μίλησε για το θέμα της ανάκλησης αδειών των υγειονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε στο ξεκίνημα του 4ου κύματος και οι υγειονομικοί μπόρεσαν να ξεκουραστούν και απάντηση σε αυτούς πρέπει να τους δώσουν οι συνάδελφοί τους που δεν εμβολιάζονται».

«Δεν είναι κάτι καινούριο η υποχρεωτικότητα στον δημόσιο τομέα και ειδικά στους υγειονομικούς, είπε ακόμα προκειμένου να μην τίθενται σε κίνδυνο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι ασθενείς. Για παράδειγμα περνούν από ψυχιατρική εξέταση αλλά και ζητούνται ακτινογραφίες», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «οποιαδήποτε νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φωτιά στην Πάτρα
Η κυβέρνηση πάει να ρίξει στον Πελετίδη τις καταστροφές από τις φωτιές στην Πάτρα
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, άσκησε κριτική στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, δηλώνοντας ότι...
Η κυβέρνηση πάει να ρίξει στον Πελετίδη τις καταστροφές από τις φωτιές στην Πάτρα
papaioannou.jpg
ΑΕΙ: Νέα ομάδα εργασίας για την εφαρμογή του νόμου 5224/2025 - Συντονιστής ο Ν. Παπαϊωάννου»
Συγκροτήθηκε νέα επιτροπή για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της εφαρμογής του πρόσφατου νόμου στην Ανώτατη Εκπαίδευση
ΑΕΙ: Νέα ομάδα εργασίας για την εφαρμογή του νόμου 5224/2025 - Συντονιστής ο Ν. Παπαϊωάννου»
ektakto
Πολύνεκρο ναυάγιο στην Ιταλία με μετανάστες – Τουλάχιστον 27 νεκροί
Το περιστατικό φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις επικίνδυνες διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στην Ευρώπη.
Πολύνεκρο ναυάγιο στην Ιταλία με μετανάστες – Τουλάχιστον 27 νεκροί