Mαγιορκίνης: Ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων παρά τα κρούσματα
«Με τα self test θα λειτουργήσει καλά το άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε ο καθηγητής Γ. Μαγιορκίνης - «Δεν μπορεί να νοείται γιατρός χωρίς εμβόλιο»

Την πεποίθηση πως θα λειτουργήσει καλά το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, «έχουμε την εμπειρία πλέον μετά τον Απρίλιο που τα self test λειτούργησαν καλά και ότι από την στιγμή που θα γίνονται 2 τεστ τα μοντέλα προβλέπουν ότι επιδημικότητα θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα».

Παρόλα αυτά, φάνηκε σίγουρος πως θα υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την επέκταση και σε άλλους κλάδους, πέρα των υγειονομικών, είπε πως «πρέπει να κινηθεί στο υγειονομικό επάγγελμα και πως στο εξωτερικό- με βάση την εμπειρία του στο Ηνωμένο Βασίλειο- δεν μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού αν δεν έχει εμβολιαστεί».

Τόνισε ακόμη, πως δεν μπορεί να νοείται κάποιος γιατρός αν δεν έχει εμβολιαστεί εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος ιατρικής φύσεως. 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε στο πλαίσιο του ιατρικού επαγγέλματος, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ιδίως για τους γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά.

Ποιοι θα χρειαστεί να κάνουν την 3η δόση εμβολίου

Ο καθηγητής  μίλησε για το νέο εμβόλιο κορονοιού που έχει σχεδιάσει ήδη η Pfizer το οποίο στοχεύει στις μεταλλάξεις Α και Δ, ενώ δεν απέκλεισε μια τρίτη δόση εμβολίου για όλους. 

Το παραπάνω, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή, θα εξαρτηθεί από από την πιθανότητα έλευσης ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους. Σημείωσε δε, πως θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου, με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουρλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια ανέφερε πως «είναι ένα σενάριο καθώς όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη δ μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη» . Ωστόσο εκτίμα ότι δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο-8μηνο.

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα δήλωσε πως υπάρχει μια σταθεροποίηση προς τα πάνω και πως αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι διαχέεται η πανδημία σε μεγαλύτερες ηλικίες.  «Υπάρχει μια ανησυχία με την επιστροφή των εκδρομέων αλλα είμαι επιφυλακτικός για το πώς θα κινηθει η πανδημία το επόμενο 15νθημερο» σημείωσε χαρακτηριστικά.  


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakopoiisi_paidiou
Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
Ανάγκασε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο με «τρελές» ταχύτητες – Πέθανε 12 ημέρες μετά
Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
ypaith
Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας
Tοποθέτηση εκπαιδευτικών με διετή θητεία σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία Δ.Ε για τα σχολικά έτη 2024-2025 και 2025-2026
Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας
σχολεία
Πάτρα: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διακίνηση ναρκωτικών από σπείρα σε σχολεία
Διέταξε προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος των διευθυντών και του σχολικού φύλακα
Πάτρα: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διακίνηση ναρκωτικών από σπείρα σε σχολεία