Κορονοϊός: Την Τρίτη στις 12.00 οι ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Αύριο στις 12.00 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες

Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, θα προχωρήσει αύριο στις 12.00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στις ανακοινώσεις, οι οποίες θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια, Αναστασία Κοτανίδου.

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα ισχύει υποχρεωτικό rapid test κάθε εβδομάδα εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν το πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ το κόστος για το τεστ αναμένεται να είναι γύρω στα 10 ευρώ και θα επιβαρύνει τους ίδιους, ενώ θα υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων πχ εστίαση, που είναι πιθανό η υποχρεωτικότητα για τα τεστ να είναι και για 2 φορές την βδομάδα. 

Παράλληλα, προβλέπεται απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε μπαρ, κέντρα διασκέδασης, εστίαση δηλαδή σε χώρους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την χρήση μάσκας όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Επίσης, συζητείται σθεναρά και είναι πιθανό να απαιτείται τεστ 48ωρών και χρήση της μάσκας για την είσοδο ανεμβολίαστων σε θέατρα και κινηματογράφους.

«Οι επεμβάσεις θα είναι για τους ανεμβολίαστους διοτί αυτοί έχουν αποφασίσει να ρισκάρουν περισσότερο και για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους. Σε κλειστούς χώρους ανεμβολίαστος δεν νομίζω να μπορεί να μπει πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας θα μείνουν όσοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν εμβολιαστούν ή δεν κάνουν με δικά τους έξοδα δύο μοριακά τεστ την εβδομάδα και τα κενά θα καλυφθούν από αναπληρωτές. 

«Προφανώς εκπαιδευτικοί που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, πρόσφατης νόσησης ή εργαστηριακού τεστ δεν θα προσέρχονται και δεν θα παρέχουν εργασία» δήλωσε στον ΣΚΑΙ η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει νέο lockdown το χειμώνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
ζομπι2
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;
Ο Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ.Δημήτρης Κ. Μαυροσκούφης εξηγεί πώς ο νόμος για τα μη κρατικά ΑΕΙ εισάγει (και) στην Ελλάδα τη λεγόμενη «κουλτούρα της...
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;