Μακρή: Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν τα τεστ από την «τσέπη» τους
Σχολεία: Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα - Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η τηλεκπαίδευση

Είκοσι με 25% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Επιπλέον, διεμήνυσε ότι «όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης, εργαστηριακών τεστ δε θα προσέρχονται και δε θα παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες».

Υπάρχει μέριμνα, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, για να μη μείνει κανένα κενό σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν καθηγητές. «Οι αναπληρωτές που κάνουν τις δηλώσεις στην πλατφόρμα δηλώνουν και εάν θέλουν να είναι πλήρως ή μερικής απασχόλησης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε ό,τι αφορά 3μηνες συμβάσεις για κάλυψη κενών λόγω COVID» ανέφερε. 

«Οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης, οι εμβολιασθέντες θα έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους μαθητές άνω των 12 ετών, η διαφορά είναι ότι τα παιδιά θα κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ» είπε.

«Για τους εκπαιδευτικούς με δική τους ευθύνη είναι ξεκάθαρο» απάντησε η υφυπουργός σε ερώτηση αν θα πληρώνουν από την «τσέπη» τους τα τεστ οι ανεμβολίαστοι.  

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών: Δεν έχουν φτάσει το 80%

«Δεν έχουμε φτάσει το 80% όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Δεν παύει να είναι αμελητέο το 20 με 25% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών. Περισσότεροι οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι που εμβολιάστηκαν» δήλωσε η Ζέττα Μακρή στον ΣΚ¨ΑΙ. 

Η υφυπουργός σημείωσε ότι τα εξειδικευμένα μέτρα θα γίνουν έγκαιρα γνωστά, ενώ θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης στα σχολεία, πέραν των εμβολιασμών. 

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι ο εμβολιασμός είναι μεγάλο όπλο, αλλά δεν αναιρεί τα άλλα μέτρα. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ενδεχομένως και τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, άκουσα στον ΣΚΑΪ την κ. Παγώνη να λέει ότι κακώς καταργήθηκε η χρήση της στους εξωτερικούς χώρους, θα πάρουμε τις αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής» συμπλήρωσε. 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η τηλεκπαίδευση

«Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση… Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα υπάρχει τηλεκπαίδευση πχ εκπαιδευτικός που νοσεί, ή παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ο κανόνας θα είναι δια ζώσης εκπαίδευση» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026
Διήμερο Φεστιβάλ Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, 14 & 15 Μαΐου...
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026
molivi221020181221.jpg
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αποφάσεις για άδειες, τοποθετήσεις και συνάφειες μεταπτυχιακών
Ολόκληρη η ανακοίνωση των αιρετών της ΔΑΚΕ με όλες τις εγκρίσεις, τις απορρίψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αποφάσεις για άδειες, τοποθετήσεις και συνάφειες μεταπτυχιακών
Νίκος Ανδρουλάκης
«Λάθος του λογιστή μου»: Η απάντηση Ανδρουλάκη για το «χαμένο» 1 εκατ. ευρώ στο Πόθεν Έσχες
Νίκος Ανδρουλάκης για Πόθεν Έσχες: «Τυπική παράλειψη, ο λογιστής μου δεν συμπεριέλαβε καταθέσεις στο εξωτερικό»
«Λάθος του λογιστή μου»: Η απάντηση Ανδρουλάκη για το «χαμένο» 1 εκατ. ευρώ στο Πόθεν Έσχες
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Σε λειτουργία οι γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης στην Κεντρική Μακεδονία
Πανελλαδικές 2026: Τηλέφωνα ψυχολογικής υποστήριξης για μαθητές και γονείς στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας
Πανελλαδικές 2026: Σε λειτουργία οι γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης στην Κεντρική Μακεδονία