Φωτιά στην Αρκαδία: Καίγονται σπίτια στο Λιβαδάκι
Μέτωπο 10 χιλιομέτρων στη Γορτυνία - Καίγονται τα πρώτα σπίτια στο χωριό Λιβαδάκι

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αρκαδία, με τις φλόγες να έχουν μπει στο χωριό Λιβαδακι και να καίνε σπίτια και επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι ή Μελιδόνι, Λιβαδάκι και Καπελλίτσα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνονταν αναζωπυρώσεις με την σημαντικότερη μάχη να δίνεται στο Λιβαδάκι «όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα», όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Χαοτική και ανεξέλεγκτη η κατάσταση 

Χαοτική και ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν παντού μέτωπα και ήδη οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Ο κ. Κούλης τόνισε πως έχει χαθεί ο έλεγχος γιατί τα μέτωπα είναι διάσπαρτα και έκανε έκκληση για την αποστολή και άλλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι έχει ενημερωθεί πως κάθε διαθέσιμο μέσο θα πάει στη Γορτυνία.

«Προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο στους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους καλώ να προσέχουν τους εαυτούς τους. Καταλαβαίνω την αγωνία που έχουν για τα σπίτια και τις περιουσίες τους, αλλά αυτή την ώρα προέχει η ανθρώπινη ζωή».

«Δεν μπορέσαμε να δαμάσουμε το πύρινο μέτωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς γίνονταν κατά διαστήματα αναζωπυρώσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, επισημαίνοντας πως όλες οι δυνάμεις βρίσκονταν σε διαρκή εγρήγορση».

Ωστόσο όπως είπε έχουν καταφέρει να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Το επικίνδυνο μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ Λιβαδάκι και Τριποταμιά στα όρια προς την Ηλεία, όπως είπε ο κ. Κούλης.

 

Ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

«Εξακολουθεί να παραμένει πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ενώ κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν άμεσα αντιπυρικές ζώνες, ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Παράλληλα, αναμένεται νέα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού, μέχρι το τελευταίο το φως της ημέρας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλίας Μίχος
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
Δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία