pyrkagia andros
Εκκενώνεται σειρά χωριών στην Αρκαδία έπειτα από ενεργοποίηση του 112 - Ανεξέλεγκτη φωτιά στην περιοχή

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς, Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι ή Μελιδόνι να εκκενώσουν τώρα προς Τρόπαια και Τρίπολη, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, ανέφερε στην ΕΡΤ το απόγευμα της Τρίτης ότι τα πύρινα μέτωπα είναι πάρα πολλά και κινδυνεύουν δεκάδες οικισμοί.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σημειώνονται αναζωπυρώσεις σε περιοχές της Γορτυνίας.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα». 

Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι, Δάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα».

Στις αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία αναφέρθηκε νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για δύο ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Δάφνη και Τουμπίτσι. Οι αναζωπυρώσεις που απασχολούν την Πυροσβεστική είναι στο Καπελίτσι και στο Λιβαδάκι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το πρωί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία (3) Ε/Π και εννέα (9) Α/Φ συμπεριλαμβανομένων ενός (1) Α/Φ της Κροατίας και ενός (1) Α/Φ της Ισπανίας.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με την φωτιά στη Γορτυνία»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στην Γορτυνία, η οποία έχει επεκταθεί και έχει δημιουργήσει μέτωπα», είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις», τονίζοντας ότι «δυστυχώς φυσάει στην περιοχή».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις οικισμών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς
Σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού – Κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Λεχαινά: Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από κατάποση χλωρίνης – Συνελήφθη ο παππούς
υμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαριας
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
Εντοπίστηκαν τοπικές φθορές και βλάβες μετά από προσεισμικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
λαϊκή αγορά
Λαϊκές Αγορές: Πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ για μειώσεις ποσοτήτων χωρίς μείωση τιμής
Γίνεται υποχρεωτική η ειδική σήμανση σε προϊόντα των οποίων η ποσότητα μειώνεται ενώ η τιμή παραμένει ίδια
Λαϊκές Αγορές: Πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ για μειώσεις ποσοτήτων χωρίς μείωση τιμής