καύσωνας
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εδώ και μέρες έχει προαναγγελθεί από τους μετεωρολόγους ότι θα σαρώσει την χώρα μας ισχυρότατο κύμα καύσωνα, με διάρκεια δεκαημέρου και με θερμοκρασίες που θα φθάσουν στα ηπειρωτικά ακόμα και τους 45 βαθμούς.

Συνήθως κατά τη καλοκαιρινή περίοδο ,έχουμε φαινόμενα καύσωνα, αλλά μιλάμε για θερμοκρασίες 40 το ανώτερο 41 βαθμούς και για 2 - 3 μέρες. Αυτό είναι μέσα στα πλαίσια του καλοκαιριού.

Σήμερα όμως και για κάποιες μέρες ακόμα, μιλάμε για ακραίες καιρικές συνθήκες, πρωτοφανείς διάρκειας και επικινδυνότητας. Θερμοκρασίες που μας θυμίζουν το 1987 που είχαμε τον φονικό καύσωνα στη χώρα μας, που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

Με το δεδομένο των μετεωρολογικών προβλέψεων η πολιτεία ως οφείλει θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους πολίτες ειδικά τους πιο βαριά εργαζόμενους, στον δρόμο, την οικοδομή, ναυπηγεία, φούρνους, ψησταριές.

Σε δήλωση του ,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατόπιν επικοινωνίας με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών επισήμανε ότι «τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός».

Η απάντηση των αλαζόνων ψευτοαρίστων ήταν ανάλογη του επιπέδου τους και της άγνοιας του κινδύνου που ελλοχεύει σε πολλές επαγγελματικές κατηγορίες η έκθεση σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και στο σύνολο των εργαζόμενων. Απολύτως ειρωνικά και δίχως να σκεφθούν απάντησαν «Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι θα κηρύσσονται αργίες;»

Προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί πόσο εκτίθενται και πόσο αποδεικνύουν ότι η ζωή τους και η εργασία τους βρίσκεται προστατευμένη σε πολυτελείς αίθουσες με φούλ κλιματισμό και υπέρμετρη ανεμελιά και πολλή αναισθησία.

Δε πέρασαν όμως λίγες ώρες και αναγκάστηκαν από τα δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών να ανασκευάσουν και να παρουσιάσουν κάποια ημίμετρα, όπως παύση εργασιών μεταξύ 12:00-16:00 στον ιδιωτικό τομέα και αποχή εργασιών από το Δημόσιο για ορισμένους υπαλλήλους για όσο διαρκεί ο καύσωνας.

Η στάση αυτή  της κυβέρνησης με συνεχείς παλινωδίες, ειρωνείες και σαχλαμάρες αποδεικνύει ότι ο λαϊκισμός τους προσπερνά και ότι ακόμη και για σοβαρά θέματα δείχνουν παροιμιώδη ελαφρότητα .

Με λίγα λόγια και στην ουσία αναγκάστηκαν από τον φόβο της κορύφωσης του καύσωνα την Δευτέρα, να υιοθετήσουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι ως συνήθως, κατώτεροι  των περιστάσεων, μικροπρεπείς, ανεύθυνοι και ακόμη και σήμερα είχαν το θράσος να ξαναμιλήσουν για ατομική ευθύνη. Τελικά ,αν για όλα τα θέματα επικαλούνται την ατομική ευθύνη, αναρωτιέμαι σε τι χρησιμεύουν;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Ελληνική αποστολή της EOES 2024 στο Λουξεμβούργο
Μαθητική διάκριση στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων EOES 2024
Η Ελληνική αποστολή της EOES 2024 στο Λουξεμβούργο - Σε σύνολο 7 χρυσών, 14 αργυρών και 24 χάλκινων μεταλλίων, οι δύο ελληνικές ομάδες κατέκτησαν...
Μαθητική διάκριση στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων EOES 2024