Καύσωνας - Χαρδαλιάς: Μέτρα για τους εργαζόμενους
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για τους εργαζόμενους εν μέσω καύσωνα, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά - Σε επιφυλακή για πυρκαγιές

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τους εργαζόμενους, χωρίς όμως να επεκταθεί περαιτέρω, σημειώνοντας πως «αυτό θα προκύψει, δεν θέλω να προκαταβάλλω».

«Υπάρχουν σχέδια, δεν είναι μόνο ο καύσωνας, αλλά και το πώς συνδέεται με το ζήτημα των πυρκαγιών», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών. Θα πρέπει οι επιχειρήσεις να δώσουν ευκαιρίες για ξεκούραση, κυρίως στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι είναι έξω», είπε.

Πυρκαγιές: 18 σημεία εγκυμονούν κινδύνους

Για το φαινόμενο των πυρκαγιών,  ο υφυπουργός χαρακτήρισε «πολύ αυξημένο» το μέσο όρο των 50 πυρκαγιών ημερησίως, επισημαίνοντας ότι «η κλιματική αλλαγή είναι πλέον κλιματική απειλή».

«Προσπαθούμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας, για να είμαστε έτοιμοι και να μη φτάσουμε να βλέπουμε τα φαινόμενα. Έχουμε τη δυνατότητα και τη βούληση να αλλάξουμε τα πράγματα», είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν τα κλιματικά φαινόμενα, αλλά και η ανθρώπινη αμέλεια, γιατί κάποιοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους».

«Η φωτιά στη Σταμάτα ξεκίνησε στις παρυφές των οικισμών και πολύ γρήγορα πέρασε στους οικισμούς», εξήγησε και αναφέρθηκε στο σχέδιο «Δρυάδες» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που το προηγούμενο διάστημα είχε αναδείξει 18 σημεία που εγκυμονούν κινδύνους, μία εκ των οποίων ήταν και η Σταμάτα.

«Η περιοχή είχε καθαριστεί, αν δεν είχε γίνει αυτό, η φωτιά θα ήταν έρπουσα με ό,τι σημαίνει αυτό. Γι’ αυτό και οι περισσότερες ζημιές ήταν στις στέγες των σπιτιών», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υποστηρίζοντας ότι, «έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις 18 περιοχές, συν το Τατόι, το Σέιχ Σου και την Αρχαία Ολυμπία, συν το σχέδιο διαφυγής από την Ιπποκράτειο Πολιτεία», στα πλαίσια του σχεδίου «Δρυάδες».

Σε ερώτηση για τις αιτίες παθογενειών που προκαλούν προβλήματα στις αντιμετωπίσεις κρίσιμων καταστάσεων, εστίασε στις «διαδικασίες , την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη προσωπικού και τις δικαιολογίες υπηρεσιών».

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα

Υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων θα πραγματοποιηθεί και σήμερα στις 11:30 ευρεία σύσκεψη με θέμα τον καύσωνα και τα φαινόμενα που τον συνοδεύουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα