Ηλιούπολη: Αστυνομικός εξέδιδε 19χρονη - Την βίαζε ο πατέρας της
Η 19χρονη κατάφερε να δραπετεύσει και να καταγγείλει τον αστυνομικό που την εξέδιδε και τον πατέρα της που την βίαζε - Καταγγελία από τους δικηγόρους της πως η αστυνομία την κρατούσε μόνη της στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Μια ακόμα σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και έμφυλης βίας έρχεται στο προσκήνιο. Η 19χρονη καταγγέλλει τον πατέρα της για συστηματικό βιασμό από 11 ετών και αστυνομικό πως την κρατούσε αιχμάλωτη και την εξέδιδε. Όπως προκύπτει από έρευνα της ΕΛΑΣ, οι δύο δράστες ενεργούσαν μαζί. 

Επιπλέον πρόσφατο ρεπορτάζ καταγγέλλει την στάση της αστυνομίας απέναντι στο θύμα καθώς την κράτησαν και την απομόνωσαν από το συνήγορο της, χωρίς να την οδηγήσουν σε νοσοκομείο, ιατροδικαστή και να μπορέσει να καταθέσει μήνυση.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ThePressProject, το κορίτσι βρισκόταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με τον δικηγόρο της  και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν “προσαγάγει” παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

Μετά από ώρες, τελικά το θύμα οδηγείται στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, στην Κηφισίας, αντί να οδηγηθεί σε νοσοκομείο, ιατροδικαστή και να μπορέσει να καταθέσει μήνυση. Εκεί «την απομονώνουν από το συνήγορό της στον οποίο απαγορεύουν την είσοδο». Ας προστεθεί εδώ ότι το Εσωτερικών Υποθέσεων δεν αναλαμβάνει αυτόφωρα, και το συγκεκριμένο συμβάν όφειλε να αντιμετωπιστεί ως αυτόφωρο, λέει η συνήγορος της κοπέλας, Αντωνία Λεγάκη.

Όπως τονίζει η κα Λεγάκη: «το γεγονός ότι το 18χρονο θύμα σειράς κακουργημάτων με δράστη αστυνομικό, ταλαιπωρείται από το πρωί, τραυματισμένο και σοκαρισμένο, από υπηρεσία σε υπηρεσία, χωρίς μέχρι τώρα να έχει μπορέσει να κάνει μήνυση, είναι ξεκάθαρο δείγμα προσπάθειας συγκάλυψης από μέρους της αστυνομίας, που δεν πρέπει να περάσει. Η κοινωνία πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά της!».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThePressProject, ο δικηγόρος που βρισκόταν μαζί με το θύμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης κ.Γιάννη Μυκωνιάτη, δήλωσε ότι «Πριν από μερικές ώρες, μία 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη πήγε χτυπημένη σ ένα καφέ και ζήτησε βοήθεια από την κοπέλα που βρισκόταν εκεί. Αυτή μας ενημέρωσε πως η 19χρονη της είπε πως ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία. Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά. Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς είμαστε τώρα απ’έξω από το κτίριο, δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».

Αστυνομικός κρατούσε φυλακισμένη και εξέδιδε 19χρονη - Ο πατέρας της κατηγορείται ότι τη βίαζε από 11 ετών

Ο αστυνομικός συνελήφθη και ανακρίνεται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη παραπεμφθεί στα Πειθαρχικά Συμβούλια με το ερώτημα της απόλυσης, για άλλη υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος επίσης συνελήφθη, καθώς, όπως είπε η κοπέλα, την βίαζε από την ηλικία των 11 μέχρι 17 ετών, με διάφορες απειλές, μέσα στο σπίτι τους στα Νότια προάστια της Αθήνας.  

Ο αστυνομικός, ο οποίος τελεί ήδη σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο πατέρας της 19χρονης κατηγορείται για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.          

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,

* δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,

* 3 συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM,

* 3 κάρτες μνήμης,

* φωτογραφική μηχανή,

* σκληρός δίσκος και

* φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB )      

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πατέρα της 19χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,

* πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

* μαχαίρι και

* συσκευή κινητής τηλεφωνίας      

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.

Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας