Freedom Pass: Η Aegean το «διπλασιάζει» σε νέους 18-25 ετών
Alexandros Michailidis / SOOC
Την αξία του Freedom Pass, σε νέους 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιασθεί, διπλασιάζει η Aegean για πτήσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2022

Η Aegean, στο δρόμο που χάραξε η κυβέρνηση, «διπλασιάζει» την αξία του Freedom Pass, στους νέους 18 έως 25 ετών που εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε ότι το Freedom Pass είναι μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια, συναυλίες και μουσεία που «έταξε» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στους νέους ηλικίας 18-25 ετών που θα κάνουν την 1η δόση του εμβολιασμού. 

Δικαιούχοι είναι οι γεννηθέντες από το 1996 μέχρι το 2003, ενώ η ψηφιακή κάρτα θα αποθηκεύεται σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι

Έτσι, η Aegean θέλοντας να συμβάλει στη εθνική προσπάθεια του εμβολιαστικού προγράμματος αποφάσισε να ενισχύει τις δυνατότητες αξιοποίησης του Freedom Pass, διπλασιάζοντας την αξία του για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και ένα χρόνο μετά, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Συγκεκριμένα, για νέους 18 έως 25 ετών που θα έχουν εμβολιασθεί και αποκτήσει Freedom Pass έως τις 31/8/2021, η Aegean για κάθε ένα ευρώ που χρησιμοποιείται για την αγορά εισιτηρίου προσθέτει ένα ευρώ ακόμη, διπλασιάζοντας την αξία του. Η παροχή ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 01/09/2021 έως και 30/06/2022. 

Οι κρατήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω του site της AEGEAN ή και τα ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ οι λεπτομέρειες για το μηχανισμό υλοποίησης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή του Freedom Pass από την πολιτεία. 

Πώς λειτουργεί το Freedom pass 

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα για τους νέους 18-25 ετών ανέλυσε από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο με το Freedom Pass γίνεται μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι νέοι ηλικίας18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως:

  • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές σιδηροδρομικές οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλύματα κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία
  • Κινηματογράφος
  • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
  • Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα