Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ με την 1η δόση εμβολιασμού των νέων
Προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών που θα πραγματοποιήσουν την 1η δόση του εμβολιασμού

Νέα μέτρα ανακοίνωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών στην χώρα μας υπό τον… φόβο και της μετάλλαξης Δέλτα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έταξε στους νέους ηλικίας 18-25 ετών που θα κάνουν την 1η δόση του εμβολιασμού τους ότι θα λάβουν μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια, συναυλίες και μουσεία.

Δικαιούχοι είναι οι γεννηθέντες από το 1996 μέχρι το 2003.

Η ψηφιακή κάρτα θα αποθηκεύεται σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Μέτρα υπέρ του εμβολιασμού 

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα φαίνεται να κερδίζει την μάχη και να αίρονται οι περιορισμοί. Η κανονική ζωή επιστρέφει στους ρυθμούς της. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση στήριξε το σύστημα υγείας, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. 

Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα τους νέους από 18 έως 25 ετών, τόνισε ακόμα. Από σήμερα ανοίγεται άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι όσοι δεν εμβολιάζονται θα είναι σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει νέους πόρους και κεφάλαια σε όσους πλήττονται από την πανδημία. Για πρόσθετους πόρους σε τουρισμό, μεταφορές και εστίαση. 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να... τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά για να συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια και να βοηθήσουν στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας. 

  Κλείνοντας την παρουσίαση για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού με οποιοδήποτε εμβόλιο» και τόνισε ότι «Ζητώ από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία και να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους. Να αξιοποιήσουν το freedom pass γνωρίζοντας ότι το Κράτος στέκεται δίπλα τους και τους ευχαριστεί». «Όπως μου έχουν πει και άλλοι, δεν είχατε έως τώρα κάποιο οικονομικό όφελος» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ολοκλήρωσε την παρουσίαση λέγοντας: «Ένα μικρό ευχαριστώ από την Ελληνική Πολιτεία με μόνη υποχρέωση να κάνετε αυτό που ούτως ή άλλως θα κάνατε, δηλαδή να πάτε να εμβολιαστείτε, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους».

Τι θα είναι το Freedom Pass

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι η κάρτα αυτή θα είναι ψηφιακή και από την ημέρα που θα είναι διαθέσιμη μέσα από το gov.gr ο ενδιαφερόμενος θα κάνει αίτηση και η κάρτα θα αποθηκεύεται στην ψηφιακή μορφή στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για συγκεκριμένα πράγματα. Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. 

Δείτε την παρουσίαση των μέτρων για τους εμβολιασμένους:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική βία
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
Η ΟΛΜΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων, όπως πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο, αντισταθμιστικά μέτρα, υποστηρικτικές δομές για...
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
άνεργοι
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση 12.264 ευρώ για κάθε θέση...
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή