κικιλιας εμβολιο δηλώσεις υπουργείο υγείας
Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 18-29 - Σε εντατικό ρυθμό εμβολιασμών τα νησιά - Τι απάντησε για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας με το εμβόλιο Pfizer

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους νέους ηλικίας 18 έως 29.

Τα ραντεβού των εμβολιασμών θα αφορούν τα εμβόλια Pfizer και Moderna τα οποία θα γίνουν σε δύο ομάδες. Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ήδη διαθέσιμο για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Επιπλέον δήλωσε πως αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων.

Ο εμβολιασμός στα νησιά

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι παράλληλα με το πρόγραμμα Ελευθερία προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία που αφορά τον εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων των νησιών. Μάλιστα σημείωσε πως μετά την έναρξη του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» ο μέσος όρος των πολιτών στα νησιά που έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου αγγίζει το 40% ενώ ο μέσος όρος πλήρως εμβολιασμένων σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 27%.

Υπογράμμισε πως τα νησιά με την μεγαλύτερη πληρότητα στα ραντεβού εμβολίων είναι τα εξής: Λευκάδα, Θάσος, Πάρος, Μύκονος και Σαλαμίνα.

Η απάντηση του υπουργού Υγείας για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας με το εμβόλιο Pfizer

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα μένει ανεπηρέαστο, παρά τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που σημειώθηκαν στο Ισραήλ. Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας η Ελλάδα προχωρά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και υπενθύμισε την απόφαση του Ισραήλ να δώσει έγκριση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά και νέους άνω των 12 ετών. 

Η απάντηση της Pfizer

Η απάντηση της εταιρείας Pfizer είναι πως «υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ της δεύτερης δόσης του εμβολίου και της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μεταξύ ανδρών ηλικίας 16 έως 30 ετών», ωστόσο επεσήμανε πως στην έρευνα δεν έχει αποδειχθεί αιτιώδης σύνδεσμος με το εμβόλιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα