Κικίλιας: Την επόμενη εβδομάδα διαθέσιμα όλα εμβόλια για τους 18-29
Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 18-29 - Σε εντατικό ρυθμό εμβολιασμών τα νησιά - Τι απάντησε για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας με το εμβόλιο Pfizer

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους νέους ηλικίας 18 έως 29.

Τα ραντεβού των εμβολιασμών θα αφορούν τα εμβόλια Pfizer και Moderna τα οποία θα γίνουν σε δύο ομάδες. Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ήδη διαθέσιμο για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Επιπλέον δήλωσε πως αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων.

Ο εμβολιασμός στα νησιά

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι παράλληλα με το πρόγραμμα Ελευθερία προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία που αφορά τον εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων των νησιών. Μάλιστα σημείωσε πως μετά την έναρξη του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» ο μέσος όρος των πολιτών στα νησιά που έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου αγγίζει το 40% ενώ ο μέσος όρος πλήρως εμβολιασμένων σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 27%.

Υπογράμμισε πως τα νησιά με την μεγαλύτερη πληρότητα στα ραντεβού εμβολίων είναι τα εξής: Λευκάδα, Θάσος, Πάρος, Μύκονος και Σαλαμίνα.

Η απάντηση του υπουργού Υγείας για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας με το εμβόλιο Pfizer

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα μένει ανεπηρέαστο, παρά τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που σημειώθηκαν στο Ισραήλ. Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας η Ελλάδα προχωρά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και υπενθύμισε την απόφαση του Ισραήλ να δώσει έγκριση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά και νέους άνω των 12 ετών. 

Η απάντηση της Pfizer

Η απάντηση της εταιρείας Pfizer είναι πως «υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ της δεύτερης δόσης του εμβολίου και της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μεταξύ ανδρών ηλικίας 16 έως 30 ετών», ωστόσο επεσήμανε πως στην έρευνα δεν έχει αποδειχθεί αιτιώδης σύνδεσμος με το εμβόλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Το νέο Μηχανογραφικό και τα νέα Τμήματα για τους υποψήφιους

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

tsipras
Τσίπρας: Καμία κυβέρνηση δεν άλλαξε το εκπαιδευτικό σύστημα την ίδια χρονιά που το ψήφισε
«Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση που άλλαξε το εκπαιδευτικό σύστημα την ίδια χρονιά που το ψήφισε και μάλιστα μέσα σε πανδημία» , τόνισε ο Α. Τσίπρας
Τσίπρας: Καμία κυβέρνηση δεν άλλαξε το εκπαιδευτικό σύστημα την ίδια χρονιά που το ψήφισε
Αυτοαξιολόγηση: Χρειάζονται ψύχραιμες και συνετές αντιδράσεις
Η ηγεσία του υπουργείου έτσι προσπαθεί να ταπεινώσει τους εκπαιδευτικούς , να τους αναγκάσει να σκύψουν το κεφάλι για να μπορέσει,  χωρίς ιδιαίτερα...
Αυτοαξιολόγηση: Χρειάζονται ψύχραιμες και συνετές αντιδράσεις