emvolio
Menelaos Michalatos / SOOC
Διαπιστώθηκε ότι λίγοι λειτουργοί υγείας είναι εκπαιδευμένοι στο να ενημερώνουν τον πληθυσμό για τον εμβολιασμό

Στις ΗΠΑ η πτώση των κρουσμάτων και των θανάτων λόγω του κορονοϊού είναι πλέον γεγονός, μετά το μαζικό εμβολιασμό.

Ωστόσο, οι περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν ακόμα σε κίνδυνο για εμφάνιση εξάρσεων του κορονοϊού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων λόγω λοίμωξης COVID-19 αφορά ανεμβολίαστους. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, κυρίως σε όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τον εμβολιασμό.

Οι ιατροί και οι νοσηλευτές είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τον εμβολιασμό, ακόμα και για τους αρνητές του εμβολιασμού, και σε κάθε ευκαιρία οφείλουν να ενημερώνουν τον πληθυσμό λύνοντας τυχόν απορίες. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα όπως δημοσιεύτηκαν προσφάτως στις ΗΠΑ.

Διαπιστώθηκε ότι λίγοι λειτουργοί υγείας είναι εκπαιδευμένοι στο να ενημερώνουν τον πληθυσμό για τον εμβολιασμό. Πολλοί υποθέτουν ότι χρειάζονται να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σε κάποιο υποψήφιο εμβολιαζόμενο.

Ωστόσο, οι αρνητές των εμβολίων συνήθως δεν αρνούνται να εμβολιαστούν λόγω των ελλιπών πληροφοριών, αλλά λόγω της θεώρησης τους για τον κόσμο, και της αμφισβήτησης  τους για το σύστημα υγείας.  

Οι στρατηγικές εμβολιασμού

Οι στρατηγικές του εμβολιασμού που παρουσιάζουν τον εμβολιασμό ως προκαθορισμένη επιλογή όπως «Ήρθε η ώρα να εμβολιαστείς».

Ενδεχομένως μία πιο μετριοπαθής προσέγγιση όπως «Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς τον εμβολιασμό COVID-19» μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική, καθώς δεν αφαιρεί την αυτονομία, αλλά λειτουργεί ως λεκτική παρότρυνση. Το κράτος θα μπορούσε να εκπαιδεύσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σε αποτελεσματικές επικοινωνιακές τεχνικές στην παρότρυνση για τον εμβολιασμό.

Το να πείσεις κάποιον να εμβολιαστεί μπορεί να απαιτεί πολλαπλά ραντεβού, και είναι σημαντικό να είναι εύκολη η πρόσβαση στον εμβολιασμό και η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν πιο απλουστευμένη.

Το πιο αποτελεσματικό μήνυμα εμβολιασμού προέρχεται από μία αξιόπιστη πηγή, και μπορεί να οδηγήσει κάποιον όχι μόνο στον εμβολιασμό άλλα και με τη σειρά του αυτός να παραινέσει άλλους. Όλοι οι λειτουργοί υγείας πρέπει να στοχεύουν στο να επιτύχουμε τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλιο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Όχι» στις τριπλές Πανελλήνιες και το άγχος της εξόντωσης
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Οι γονείς ζητούν κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου και προσλήψεις ειδικών
Επεισόδια με την εμπλοκή των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στο ΑΠΘ
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ
Καταγγελίες για προσχεδιασμένο σχέδιο τρομοκράτησης με εισβολές ΜΑΤ και παρακρατικές επιθέσεις
Ομόθυμη καταδίκη 85 Φοιτητικών Συλλόγων: Στο στόχαστρο η κυβέρνηση για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο ΑΠΘ
ΤΕΦΑΑ
ΤΕΦΑΑ 2026: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και τα κέντρα εξέτασης για τα αγωνίσματα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
Στην τελική ευθεία για τα ΤΕΦΑΑ: Οδηγός για τις υγειονομικές εξετάσεις και τα αγωνίσματα των υποψηφίων
ΤΕΦΑΑ 2026: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και τα κέντρα εξέτασης για τα αγωνίσματα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
Αλέξης Τσίπρας
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: «Υπό πίεση ο Ανδρουλάκης» απαντούν στελέχη κοντά στον Τσίπρα
Σκληραίνει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, με αιχμές, προσωπικές επιθέσεις και...
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: «Υπό πίεση ο Ανδρουλάκης» απαντούν στελέχη κοντά στον Τσίπρα