Λαζάρου: Δεν θα διώξω ανεμβολίαστο εργαζόμενο ή πελάτη
«Από την φανέλα που φτιάξαμε μάσκα, πήγαμε στις διπλές μάσκες, μετά πήγαμε στην μάσκα – ασπίδα, τώρα πήγαμε στο εμβόλιο. Τώρα πρέπει να πείσουμε τους αρνητές ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο» σχολιάζει ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου είπε ότι δεν θα «αστυνομεύσει τον εμβολιασμό» ούτε και μπορεί να μπει στη λογική να συγκρουστεί με άλλες κοινωνικές ομάδες.

«Η Πολιτεία οφείλει να μας πείσει για τους λόγους που οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και νομίζω δεν έχω το δικαίωμα νομίζω συνταγματικά, να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον στο μαγαζί μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν έχω κάποιον αρνητή να κάνει το εμβόλιο από τους εργαζόμενους μου, θα πρέπει να τον πείσω να αλλάξει σκέψη, θα το παλέψω», είπε αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να προβεί σε απολύσεις, παίρνοντας έτσι θέση στον διάλογο που έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες.

Όπως συμπλήρωσε «έχω συνεργάτες πολλά χρόνια, ακόμη και δανείστηκα για να διατηρήσω θέσεις εργασίας. Οφείλουν νομίζω όχι απέναντι σε μένα, αλλά απέναντι στους συναδέλφους τους, να σκεφτούν ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, ο Λ. Λαζάρου είπε: «πρέπει λίγο να στρογγυλέψουμε τις απόψεις μας. Χθες έβρεχε και αφήσαμε τις αποστάσεις και φέραμε τα τραπέζια πιο κοντά, κάτω από την τέντα για να μην βραχεί ο κόσμος. Είμαστε παράνομοι; Ποια Ελλάδα θέλουμε; Την Ελλάδα της λογικής ή μια Ελλάδα της ασάφειας; Θέλουμε μια Ελλάδα σύγχρονη ή μια Ελλάδα του 1821;» και συμπλήρωσε:

«Από την φανέλα που φτιάξαμε μάσκα, πήγαμε στις διπλές μάσκες, μετά πήγαμε στην μάσκα – ασπίδα, τώρα πήγαμε στο εμβόλιο. Τώρα πρέπει να πείσουμε τους αρνητές ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο», είπε.

Μάλιστα, αναφορικά με τους εργαζόμενους στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, όπως είναι οι εργαζόμενοι στην κουζίνα, ο γνωστός σεφ αναφέρει ότι είχε ζητήσει να επιδοτηθούν μηχανήματα καθαρισμού αέρα, εσωτερικού χώρου «για να αισθανθούν ασφαλείς οι εργαζόμενοι».

Παρόλα αυτά, «επιδοτήθηκαν οι γκαζιέρες που τον μισό χρόνο είναι άχρηστες, ενώ θέλουμε τέντες, γιατί έχουμε έναν καιρό τροπικό όλο τον χρόνο, με βροχές που έρχονται συνήθως τα Σαββατοκύριακα», ανέφερε.

Τις σκέψεις του μετέφερε και στη συνάντηση που είχε προσφάτως με τον πρωθυπουργό: «είχε δοθεί η εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα θα προηγηθούν στον εμβολιασμό. Τώρα βλέπω στα ΜΜΕ ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων. Πρέπει να το δούμε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεριφος
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές
Στην κατηγορία Niveau A1 : Olympie-Pierre de Coubertin για το έτος 2024
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές
βουλή
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη
Θρασκιά: Όταν εντέλει ο σκοπός για τον οποίο οι μαθητές με αναπηρία πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά δεν εξυπηρετείται, δεν μπορεί παρά να είναι...
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη