e-ΕΦΚΑ - Παιδικές κατασκηνώσεις: Παρατείνονται οι αιτήσεις
Παράταση μέχρι και αύριο το μεσημέρι έδωσε ο e-ΕΦΚΑ για όσους θέλουν να υποβάλλουν αίτηση στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της θερινής περιόδου 2021

Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την παράταση της υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα του ΕΦΚΑ για τη θερινή περίοδο 2021, μέχρι και αύριο, Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 και ώρα 16.00. 

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑκατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS.

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις συμμετοχής  αφορούν στις 5 κατασκηνωτικές περιόδους, 15 ημερών έκαστη  για τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

-για την 1η κατασκηνωτική περίοδος (επικρατέστερες ημερομηνίες:  από 1/7/2021 έως 15/7/2021),

-για την 2η κατασκηνωτική περίοδος (επικρατέστερες ημερομηνίες: από 16/7/2021 έως 30/7/2021), 

-για την 3η κατασκηνωτική περίοδος (επικρατέστερες ημερομηνίες: από 31/7/2021 έως 14/8/2021),

-για την 4η κατασκηνωτική περίοδος (επικρατέστερες ημερομηνίες:  από 15/8/2021 έως 29/8/2021), με διάρκεια 15 ημέρες έκαστη, για παιδιά τυπικής ανάπτυξης, καθώς και 

-για την 5η κατασκηνωτική περίοδο (επικρατέστερες ημερομηνίες: από 26/8/2021 έως 5/9/2021) με διάρκεια 10 ημέρες, που αφορά σε παιδιά με Αναπηρία.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των κατασκηνωτικών περιόδων για κάθε κατασκήνωση αναφέρονται στην λίστα των κατασκηνώσεων που είναι αναρτημένη πριν την είσοδο στην πλατφόρμα. 

Οι δικαιούχοι 

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων 15 τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2021. 

Ειδικότερα οι δικαιούχοι είναι:

  • Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία ασφαλισμένων των πρώην φορέων ΤΑΞΥ, ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ, ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΑ-ΤΥΔΑ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΘ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΕ (Δικαστικοί Επιμελητές), ΕΤΑΑ/ΤΑΣ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕ Μετάλλου
  • Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, συνταξιούχων των πρώην φορέων ETAA/TAN, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ και ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ.
  • Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων των πρώην φορέων, που συγχωνεύτηκαν στον e-ΕΦΚΑ.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτίμησης.

Λόγω της μείωσης των προσφερόμενων από τις κατασκηνώσεις θέσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ.
    
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι που δεν θα καταταγούν στις κατασκηνώσεις επιλογής τους, θα ειδοποιηθούν  ηλεκτρονικά, σε ποιες κατασκηνωτικές επιχειρήσεις και σε ποια κατασκηνωτική περίοδο θα μπορούν-εάν το επιθυμούν- να συμμετέχουν.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι προσβάσιμη και μέσα από την ενιαία διαδικτυακή πύλη του Δημοσίου: (Αρχική->Εργασία και ασφάλιση -> Κατασκηνώσεις -> Προγράμματα κατασκηνώσεων (e - ΕΦΚΑ).

Για να κάνετε αίτηση πατήστε ΕΔΩ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας συμμετείχε στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1