Lockdown: Συνεδριάζει η επιτροπή για απαγόρευση κυκλοφορίας και κέντρα διασκέδασης
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Χαλάρωση lockdown: Μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας στο «τραπέζι» της Επιτροπής

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για περαιτέρω χαλάρωση το μέτρων, παρότι μετά τις 15 Ιουνίου εκτιμάται ότι θα ληφθούν αποφάσεις για αλλαγές στη χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και στο ωράριο της κυκλοφορίας.

Για το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών και απάντησε: «Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 1:00 τη νύχτα είτε στη 1:30 ή αν προχωρήσει σημαντικά ο εμβολιασμός να αρθεί εντελώς το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Παράλληλα, ασκούνται πιέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και για το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης. Και μπορεί να μην υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς το τέλος του Ιουνίου

Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις 15 Ιουνίου και μετά οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μην υποβάλλονται σε self test.

Θα παραταθεί η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας;

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα