Αριστοτελία Πελώνη
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνεχίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 το πρωί

Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας ως έχει (από τις 00.30 – 05:00) τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουνίου, όπως εκτίμησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας δήλωσε ότι «επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι καινούριο. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πιστεύω θα μείνει ως έχει». 

 «Η ασφάλεια -τόνισε- είναι το πρωταρχικό μας μέλημα και είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας σειράς καινοτομιών που μας επέτρεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να διασφαλίσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να κάνουμε τα ταξίδια όσο πιο ασφαλή γίνεται», επισήμανε η Αριστοτελία Πελώνη.

Στόχος για ελεύθερο και ασφαλές καλοκαίρι

«Ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια» είπε και πρόσθεσε:

«Ευελπιστούμε, λοιπόν, πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Η χώρα μας στέλνει μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός».

Αναφερόμενη στη συνέχεια στην επιδημιολογική κατάσταση και τις εξελίξεις γύρω από το θέμα επισήμανε: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια».

Η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι «η επιχείρηση “Ελευθερία” συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που δημιουργεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης Κράτους και πολίτη. Ήδη έχουν γίνει πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3.752.000 συμπολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, (ποσοστό πάνω από 35%), ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 2.155.000 (ποσοστό πάνω από 20%)».

Με την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” ο μέσος όρος των συμπολιτών μας στα νησιά που έχουν κάνει την πρώτη δόση έχει διαμορφωθεί στο 40%, ενώ ο μέσος όρος όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους φτάνει στο 27%, είπε.

«Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς και ταυτόχρονα εξακολουθούμε να προσέχουμε έτσι ώστε -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- να έχουμε φέτος ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απεργία πλοίων: «Ταλαιπωρήθηκε το κοινωνικό σύνολο»

Ερωτηθείσα για την ταλαιπωρία που υπέστησαν το πρωί οι επιβάτες πλοίων στον Πειραιά απάντησε χωρίς να υπολογίζει τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων στα πλοία: «Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά υπάρχει και το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται». 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολλαπλό βιβλίο
Εξπρές διαδικασίες για το «πολλαπλό βιβλίο» προκαλούν αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα
Ο ΣΕΠΕ «Η Αθηνά» ζητά την απόσυρση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και τονίζει την ανάγκη για παιδαγωγική ελευθερία και ουσιαστικό διάλογο στα...
Εξπρές διαδικασίες για το «πολλαπλό βιβλίο» προκαλούν αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα
Βλαντίμιρ Πούτιν
Εξελίξεις στην Ουκρανία: Έτοιμος για συμβιβασμούς δηλώνει ο Πούτιν υπό όρους – Οι εδαφικές διεκδικήσεις
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Μόσχα: Το παρασκήνιο της συνάντησης στην Αλάσκα και οι εδαφικές αξιώσεις του Κρεμλίνου
Εξελίξεις στην Ουκρανία: Έτοιμος για συμβιβασμούς δηλώνει ο Πούτιν υπό όρους – Οι εδαφικές διεκδικήσεις
διακριση
Διεθνής διάκριση για το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας «Αθηναγόρειο»
 Πρόκριση εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού διαφυγής στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Παιχνιδιών του ECGBL 2026
Διεθνής διάκριση για το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας «Αθηναγόρειο»