protomagia
Alexandros Michailidis / SOOC
Μαζικά τα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά - Αιχμή του δόρατος το αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για την εργατική Πρωτομαγιά στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν κηρυχθεί για σήμερα. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, άλλα εργατικά σωματεία και συνδικάτα, φορείς καθώς επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου» κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Αιχμή του δόρατος είναι φυσικά το αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο μεταξύ άλλων προωθεί την κατάργηση του 8ώρου και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες μετά από αγώνα.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα απεργίας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή για ψήφιση, ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση, ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων όπως είναι το οκτάωρο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ένα νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, που εισάγει τις ατομικές συμβάσεις μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη που νομιμοποιεί επί της ουσίας την ασυδοσία που υπάρχει σήμερα στην αγορά εργασίας. Μια αγορά εργασίας που απασχολεί έναν κόσμο από 14 μέχρι και 4 ώρες, μια ασύδοτη αγορά εργασίας κι αυτό ο υπουργός εργασίας θέλει να το βαφτίσει ότι είναι μεταρρύθμιση», επισήμανε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προεδρεύων της εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, ενώ προσέθεσε ότι «σε αυτή την προσπάθεια κατάργησης όλων αυτών των δικαιωμάτων η σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση είναι μια πρώτη απάντηση».

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Μπράτης, θα ακολουθήσουν νεότερες κινητοποιήσεις αμέσως μόλις δώσει ο κ. Χατζηδάκης το πλήρες νομοσχέδιο στη δημοσιότητα. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσουν έτσι αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των εργαζομένων της χώρας μας», κατέληξε ο κ. Μπράτης.

Σημειώνεται ότι στο συλλαλητήριο, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας όπως επίσης και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Τέλος, μικροένταση σημειώθηκε μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου, όταν ομάδα αγνώστων έριξε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, στην Πανεπιστημίου, ενώ πέταξαν και μπογιές στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»