Σε στάχτη μετατράπηκαν εκατό στρέμματα δάσους, στην περιοχή της Σμέρνας Ζαχάρως, στην Ηλεία, όταν λίγο πριν τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου εκδηλώθηκε φωτιά.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής το βράδυ της Ανάστασης υπήρξε μεγάλη, με δυνάμεις να καταφτάνουν στην Σμέρνα από όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Συνολικά 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχείρησαν στην περιοχή.
Η φωτιά έκαιγε με ένταση έως το πρωί, ενώ τα μηχανήματα όλη νύχτα άνοιγαν ζώνες για να φτάσουν με ασφάλεια οι πυροσβέστες. Κατά περιόδους έπνεαν ισχυροί άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων που δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης.
Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επικαλείται το ilialive.gr, η φωτιά πιθανόν προκλήθηκε από αερόστατο ευχών που παρασύρθηκε από τον άνεμο και κατέπεσε στην περιοχή της Σμέρνας.
Η περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα δύσβατη.
Δείτε βίντεο:
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ